Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο, ηλεκτρικό Fiat 600

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο, ηλεκτρικό Fiat 600

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο, ηλεκτρικό Fiat 600

ΝΕΑ

Ένα ιστορικό όνομα επιστρέφει στην γκάμα της ιταλικής μάρκας. Αυτή τη φορά όμως ως ηλεκτρικό μικρό SUV.

Advertisement
Advertisement

To γκρουπ Stellantis συνεχίζει την επιθετική του πολιτική, αναβαθμίζοντας διαρκώς τις μάρκες του. Μεταξύ αυτών και την Fiat, για την οποία το πιο άμεσο πρότζεκτ είναι η πολύ σημαντική παρουσίαση του νέου 600.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα κρίσιμο μοντέλο για την ιταλική μάρκα, καθώς μπαίνει σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά, των μικρών ηλεκτρικών SUV. To νέο crossover θα μοιράζεται τα μηχανικά μέρη με το Jeep Avenger και η σχεδίασή του θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το 500αράκι, με πιο οικογενειακό προφίλ και σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στον λογαριασμό @cochespias στο Instagram, δείχνουν ότι το νέο SUV θα είναι ένα πιο “ογκώδες” Fiat 500, με αρκετά κοινά στοιχεία όπως οι διαιρούμενοι στρογγυλοί προβολής, το χρώμιο στη μάσκα, την εισαγωγή κάτω από τον προφυλακτήρα, τα φωτιστικά σώματα σχήματος C στο πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Το 600 θα διαθέτει ένα πιο πρακτικό πεντάθυρο αμάξωμα από το 500, με μεγαλύτερο μεταξόνιο και αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Αναμένεται να έχει παρόμοιες διαστάσεις με τα παρόμοια μοντέλα του γκρουπ (Jeep Avenger, Opel Mokka) με το μήκος κάπου στα 4,1 μέτρα και το μεταξόνιο στα 2,56 μέτρα.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μικρότερο από το Fiat 500X το οποίο μάλλον θα αντικατασταθεί από ένα μεγαλύτερο μοντέλο.

Advertisement

Οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό δείχνουν μία μεγάλη οθόνη αφής 10,25 ιντσών και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων στρογγυλού σχήματος πίσω από το τιμόνι. Το σίγουρο είναι ότι η Fiat θα προσφέρει πολλές επιλογές σε εξατομίκευση και δυνατότητες διαμόρφωσης του σαλονιού, όπως κάνει και με το 500.

Το 600 αναμένεται να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMP/eCMP, η οποία βρίσκεται ήδη σε μια σειρά οχημάτων, όπως τα Jeep Avenger, Opel Mokka, DS 3 Crossback, Peugeot 2008 και διάφορα σουπερμίνι. Η ίδια πλατφόρμα πρόκειται να βρεθεί και στην επόμενη γενιά του Citroen C3 Aircross και την Alfa Romeo Brenero.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά την κινητήρια μονάδα, μάλλον θα είναι ο ηλεκτροκινητήρας των 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Η μπαταρία θα είναι των 54 kWh με αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά μάλλον θα υπάρξει σε δεύτερο χρόνο και μία έκδοση με τα χαρακτηριστικά Abarth.

Για κάποιες αγορές θα υπάρχει και η επιλογή του κινητήρα εσωτερικής καύσης με τον ήπια υβριδικό κινητήρα των 1,2 λίτρων. Κάτι όμως που μένει να αποδειχθεί αν τελικά ισχύσει, γιατί όπως έχουμε γράψει εδώ, τα μικρά αυτοκίνητα θα έχουν σημαντικό πρόβλημα με τις προδιαγραφές Euro 7 και ίσως τελικά είναι ασύμφορα να παράγονται.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου 600 αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και θα παράγεται στο εργοστάσιο του γκρουπ στην Πολωνία όπου βγαίνουν και όλα τα αντίστοιχα ηλεκτρικά μοντέλα της Stellantis.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CocheSpias (@cochespias1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Σε νέα εταιρεία Fiat, Alfa Romeo, Abarth και Jeep στην Ελλάδα
Fiat 500e: Το όνειρο κάθε γυναίκας
Στην τελική ευθεία το νέο Fiat 600