Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Alfa Romeo ετοιμάζει 7θέσιο ηλεκτρικό SUV για τις ΗΠΑ

Ελλάδα 12:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alfa Romeo ετοιμάζει 7θέσιο ηλεκτρικό SUV για τις ΗΠΑ

Mobility

Η Alfa Romeo ετοιμάζει 7θέσιο ηλεκτρικό SUV για τις ΗΠΑ

Mobility

Η Alfa Romeo επεκτείνει τη γκάμα της και ετοιμάζει ένα SUV ακόμα μεγαλύτερο από τη Stelvio, ηλεκτρικό αυτή τη φορά. Η διάθεση της ιταλικής εταιρείας να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες, έγινε γνωστή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλή της, Jean-Philippe Imparato.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα ο Imparato που έχει τοποθετηθεί επικεφαλής της Alfa Romeo μέσα στον Όμιλο Stellantis, ανέφερε συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνέντευξή του πως «μετά το 2026, θα μεγαλώσουμε. Φέρνοντας στην αγορά το 2027 ένα αυτοκίνητο του Segment E, που είναι εξαιρετικό για τη Βόρεια Αμερική και θα είναι εξαιρετικό και για την Ευρώπη».

Το μεγάλο αυτό SUV, μαζί με μια νέα εξηλεκτρισμένη Giulia και την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της Stelvio, θα είναι τα πολύ δυνατά «χαρτιά» της γκάμας. Η χρήση της πλατφόρμας STLA Large που ανήκει στη μητρική Stellantis, εξασφαλίζει πως το μοντέλο θα είναι ανταγωνιστικό, προσφέροντας και τη δυνατότητα σε κάθε μοντέλο που τη χρησιμοποιεί να παρουσιάζει μεγάλη αυτονομία.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, οι μπαταρίες που μπορεί να φιλοξενήσει η πλατφόρμα αυτή, προσφέρουν τη δυνατότητα για εμφάνιση αυτονομίας που φτάνει έως και τα 800 χιλιόμετρα. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο Imparato, λέγοντας πως για το νέο μοντέλο της Alfa Romeo, μια αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων θα ήταν εξαιρετική περίπτωση καθώς θα έβαζε το μοντέλο με δυνατά χαρακτηριστικά στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lancia Emozione Pu+Ra: Θα είναι η σύγχρονη Stratos;
Ρεκόρ τζίρου και κερδών για ελληνικό όμιλο!
Δοκιμή: Opel Crossland 1.2 Turbo 130 PS Auto