Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι μας ετοιμάζει η Hyundai μέσα στη χρονιά;

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι μας ετοιμάζει η Hyundai μέσα στη χρονιά;

ΝΕΑ

Τι μας ετοιμάζει η Hyundai μέσα στη χρονιά;

ΝΕΑ

Η νέα χρονιά αναμένεται πλήρης εργασιών για τους ανθρώπους της Hyundai η οποία προγραμματίζει την παρουσίαση πολλών νέων και επανασχεδιασμένων μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Όλα συντείνουν στο γεγονός ότι το 2024 θα είναι μια σημαντική χρονιά για τη Hyundai. Κι αυτό επειδή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για πολλά μοντέλα της, δηλαδή για την επίσημη παρουσίασή τους.

Οι άνθρωποι της νοτιοκορεατικής εταιρείας εργάζονται για την εξέλιξή είτε νέων αυτοκινήτων που θα προστεθούν στην γκάμα της είτε για την ανανέωση και επικαιροποίηση ήδη υπαρχόντων σε αυτή.

Η χρονική συγκυρία είναι τέτοια ώστε η ολοκλήρωση της διαδικασίας να γίνει εντός της νέας χρονιάς. Έτσι, αναμένουμε να δούμε τόσο καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα όσο και με θερμικό κινητήρα τα οποία θα εντάσσονται σε πολλές κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Κατά πρώτον, η Hyundai θα παρουσιάσει το επανασχεδιασμένο i30 ή ορθότερα τη διπλά ανανεωμένη εκδοχή του στη παρούσα γενιά του (την τρίτη κατά σειρά προς το παρόν). Η προηγουμένη έγινε το 2020 και έκανε το μικρομεσαίο μοντέλο να είναι σύμφωνο με τα τότε αισθητικά δεδομένα της εταιρείας.

Τώρα, το i30 θα αλλάξει ξανά, κυρίως σχεδιαστικά. Οι αλλαγές θα αφορούν σε όλες τις εκδοχές αμαξώματος του μοντέλου και θα είναι επηρεασμένες από τα κοσμητικά δεδομένα που ισχύουν για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της και προσαρμοσμένες αναλόγως. Επίσης, θα αναβαθμιστεί και ο εξοπλισμός του.

Advertisement

Με αυτόν τον τρόπο επικαιροποιείται το i30 και επιμηκύνεται  η εμπορική παρουσία του στον χρόνο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το ανανεωμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί εντός του έτους και δεν θα έχει διαφοροποίηση σε ό,τι αφορά στους κινητήρες του, οι οποίοι θα είναι οι ίδιοι με αυτούς που διατίθεται ήδη.

Ένα άλλο μοντέλο το οποίο θα επανασχεδιαστεί και θα το δούμε στους προσεχείς μήνες είναι το Bayon. Το crossover μοντέλο της εταιρείας παρουσιάστηκε το 2021 και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement

Αποδεικνύεται έμπρακτα ένα από τα πιο καλά της κατηγορίας του και από τα πιο πρακτικά και οικονομικώς συμφέροντα για μια νέα οικογένεια (και όχι μόνον). Η επανασχεδίασή του αναμένεται να συνοδευτεί και από αντίστοιχη βελτίωση του εξοπλισμού του και του λογισμικού του συστήματος ενημερωδιασκέδασης που διαθέτει σε αυτόν.

Αλλαγές θα υποστεί και από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ioniq 5, το πρώτο αυτής της τεχνολογίας κίνησης που παρουσίασε η Hyundai. Το συγκεκριμένο μοντέλο της έχει δημιουργήσει ήδη τη δική του ιστορία στο διαχρονικό «πέρασμα» της εταιρείας.

Advertisement

Οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές αναφέρουν ότι δεν θα πρόκειται για μια περιορισμένης έκτασης επανασχεδίαση (παρότι παρουσιάστηκε το 2021) αλλά για αλλαγές που θα αφορούν σε ευρύτερη κλίμακα.

Τέλος, εντός της χρονιάς οι Νοτιοκορεάτες θα παρουσιάσουν και το Ioniq 7, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τους το οποίο θα προεκταθεί στην υπάρχουσα γκάμα τους. Πρόκειται για ένα SUV το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο ως πενταθέσιο όσο και ως επταθέσιο.

Οι διαστάσεις του θα είναι ανάλογες του Santa Fe και τρόπον τινά θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του τελευταίου. Το Ioniq 7 βασίζεται στην πλατφόρμα «e-GMP» η οποία χρησιμοποιήθηκε και στο ξεχωριστό Kia EV9.

Θα είναι τετρακίνητο (δύο ηλεκτροκινητήρες) και θα διαθέτει μπαταρίες ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 100 kWh οι οποίες του δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 600 χλμ. (κατά «WLTP»), σύμφωνα με την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Hyundai Kona Electric: Εύχρηστο και οικονομικό
Η αξία της Hyundai στα «Best Global Brands 2023» αυξήθηκε
Δοκιμή: Hyundai Kona Hybrid