Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι σκέφτεται η Hyundai για τα i10, i20 και i30;

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι σκέφτεται η Hyundai για τα i10, i20 και i30;

ΝΕΑ

Τι σκέφτεται η Hyundai για τα i10, i20 και i30;

ΝΕΑ

Η Hyundai έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες τής εποχής μας και όχι αναίτια. Όλα οφείλονται στα σχέδιά της τα οποία αφορούν και στην κατασκευαστική πορεία της στο προσεχές μέλλον. Ποια είναι αυτά;

Advertisement
Advertisement

Οι προβολείς έχουν πέσει στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα και η Hyundai έχει σημαντικό μερίδιο στα οχήματα της νέας τεχνολογίας. Δεν είναι μόνο οι μπαταρίες, η αυτονομία και η ισχύς τους. Είναι και το σημαντικό γεγονός ότι τα αντίστοιχα νέα μοντέλα της προκαλούν έντονο συναίσθημα.

Ωστόσο, εκτός αυτών, η νοτιοκορεατική εταιρεία έχει ήδη μια σημαντική γκάμα οχημάτων την οποία φροντίζει να ανανεώνει διαρκώς. Αυτή αποτελείται και από αυτοκίνητα τα οποία δεν αποτελούν πλέον εμπορική επιτυχία, όπως παλιότερα, και περιλαμβάνει και οχήματα τα οποία περνούν «απαρατήρητα» από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι εστιάζουν στα παντός είδους crossover και SUV.

Μοντέλα όπως το mini i10 ή το supermini i20, ακόμα και το μικρομεσαίο i30, τα οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν μια καλύτερη εμπορική πορεία απ’ ό,τι τώρα. Παρόλο που οι πωλήσεις τους μειώνονται στη Γηραιά Ήπειρο, συγκριτικά, τα στελέχη τής Hyundai δεν σκέφτονται να τα παραμερίσουν χάριν άλλων.

Advertisement
Advertisement

Αυτό επιβεβαίωσε ο Michael Cole, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Motor Ευρώπης, μιλώντας στο βρετανικό Autocar κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του καινούργιου Kona. Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον των μοντέλων τής εταιρείας στις μικρές κατηγορίες είπε σχετικά: «Αυτή τη στιγμή ορίζουμε τη στρατηγική μας για το ποια αυτοκίνητα θα υπάρχουν “κάτω” από το Kona. Προς το παρόν, τα i10, i20 και i30 παραμένουν στα σχέδιά μας και θα υπάρξουν και στην επόμενη γενιά τους.

«Ξέρουμε τι έχουμε τώρα. Το τι ακριβώς θα υπάρξει στο μέλλον δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να χάσουμε κανέναν πελάτη μας, όπως δεν θέλω να απουσιάσουμε από καμία κατηγορία αυτών (σημ.: πελάτες). Συνεπώς, πρέπει να σκεφτούμε και αυτούς στους οποίους απευθύνονται τα i10, i20 και i130. Ποιο θα είναι το μέλλον τους στην εποχή του εξηλεκτρισμού; Δεν είναι απαραίτητο να πρόκειται για το Hyundai Kona ή το Hyundai Ioniq 5».

Advertisement

Σε ερώτηση για το εάν η Hyundai θα δημιουργήσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό νέο μοντέλο το οποίο θα είναι μικρότερο από το καινούργιο Kona Electric, o Cole είπε: «Πιστεύω ότι υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για ένα όχημα “κάτω” από το Kona, ακόμα κι αν αυτό έχει πιο παραδοσιακό αμάξωμα, όπως ένα hatchback για παράδειγμα.

«Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μας. Όχι απαραίτητα για το μακροπρόθεσμο γενικό στρατηγικό σχέδιό μας, αλλά για την ευρωπαϊκή αγορά θα πρέπει να το σκεφτούμε», κατέληξε ο Michael Cole.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Eπίσημο: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Hyundai Kona (+video)
Δοκιμή: Hyundai Santa Fe Plug-in Hybrid
H Hyundai ετοιμάζει το δικό της supercar