Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2023

Hyundai N: Έντονες συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις

Ελλάδα 3:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai N: Έντονες συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις

HYUNDAI 2023

Hyundai N: Έντονες συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις

HYUNDAI 2023

Τα νέα πανίσχυρα όπλα Hyundai i30 N και Hyundai i20 Ν εμφανίζονται έτοιμα να κατακτήσουν τόσο τον δρόμο όσο και τις αγωνιστικές πίστες. Πρωτίστως όμως, να αυξήσουν κατακόρυφα τους παλμούς της καρδιάς σας…

Advertisement
Advertisement

Η αγωνιστική κληρονομιά της Hyundai από τη μια πλευρά και η εμπειρία μαζί με τη δίψα των τεχνικών του τμήματος Ν της Hyundai δημιουργούν “αφροδισιακά” προϊόντα για τους απανταχού petrolheads. Γνωρίστε με τη σειρά που επιβάλλει η ιεραρχία ισχύος.

Η Hyundai αποκάλυψε πρόσφατα το τελευταίας γενιάς hot hatch με τις υψηλότερες πωλήσεις, το νέο i30 N, που διακρίνεται για μια σχεδίαση επικεντρωμένη στις δυναμικές επιδόσεις αλλά και το έντονο συναίσθημα.
Το νέο i30 N διαθέτει νέους προφυλακτήρες με επιθετική διάθεση, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, διαφορετικό διαχύτη και δύο μεγαλύτερες εξατμίσεις, μεγαλύτερη κεντρική γρίλια με την υπογραφή Ν καθώς και επανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα και προβολείς LED.

Advertisement
Advertisement

Η νέα αιχμηρή σχεδίαση κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται γρήγορο ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στις νέες σφυρήλατες 19 ιντσών ζάντες αλουμινίου, οι οποίες είναι ελαφρύτερες από αυτές του προηγούμενου i30 N, συμβάλλοντας στη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου.

Το νέο i30 N διαθέτει τον γνωστό μας 2λιτρο T-GDI κινητήρα με το Performance Pack να αποδίδει 280 ίππους και ροπή 392 Nm ολοκληρώνοντας την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9” ενώ σταματά να επιταχύνει στα 250 km/h. Επιπλέον, διαθέσιμη είναι και η βασική του έκδοση που θα αποδίδει 250 ίππους και ροπή 353 Nm με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,4”. Με τέτοιες επιδόσεις το χαμόγελο στα χείλη του οδηγού είναι εξασφαλισμένο, κάτι βέβαια που συμβαίνει και με την κορυφαία σπορ οδική συμπεριφορά.

Advertisement

Περισσότερα για το νέο Hyundai i30 N εδώ!

Advertisement

Το νέο i30 Ν είναι παράλληλα διαθέσιμο και με το σύγχρονο αυτόματο 8-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (N DCT) της εταιρείας, γεγονός που το καθιστά το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai στην Ευρώπη που θα διαθέτει αυτό το κιβώτιο ταχυτήτων. Μετά από αυτές τις πολύ καταλυτικές βελτιώσεις, το νέο i30 N είναι έτοιμο να κατακτήσει τόσο τον δρόμο όσο και τις αγωνιστικές πίστες γράφοντας μάλιστα τους ταχύτερους χρόνους. Ένα αγωνιστικό για τον δρόμο και κυρίως, για όσους αναζητούν το απόλυτο fun της αθλητικής οδήγησης, παρέα με την αξιομνημόνευτη μηχανολογική αίσθηση ενός καθαρόαιμου σπορ αυτοκινήτου.

Hyundai i20 N: Πύραυλος τσέπης

Advertisement

Το ολοκαίνουριο Hyundai i20 N προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και τεχνολογικές καινοτομίες ικανές να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των επιδόσεων. Το i20N μαζί με τα i30 N και i30 Fastback N αποτελούν τη σειρά υψηλών επιδόσεων της Hyundai στην Ευρώπη.

Ο νέος σπορ σχεδιασμός του i20 N ενσωμάτωνει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα Sensuous Sportiness της Hyundai, η οποία δίνει στο αυτοκίνητο μια νέα αιχμηρή εμφάνιση. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί μια μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα για της ψύξη του turbo κινητήρα και των φρένων. Στα πλαϊνά, ξεχωρίζουν οι ειδικές 18 ιντσών ζάντες με το γκρι ματ φινίρισμα αλλά και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων με το διακριτικό Ν, καθώς και τα αεροδυναμικά μαρσπιέ, υπογραμμίζοντας τα σπορ χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Η ξεχωριστή πίσω αεροτομή βελτιώνει την αεροδυναμική του απόδοση, ώστε να είναι διασκεδαστικό και να οδηγείται σε οποιονδήποτε δρόμο και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Το χαρακτηριστικό Performance Blue χρώμα του αμαξώματος του νέου i20 N, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στα μοντέλα N, η προαιρετική διχρωμία της οροφής σε μαύρο χρώμα καθώς και οι κόκκινες εξωτερικές πινελιές αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το μηχανοκίνητο DNA της Hyundai.

Το νέο i20 N διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο T-GDi κινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους και 275 Nm ροπής σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6-τάχυτο (6ΜΤ) κιβώτιο για μέγιστη απόδοση ισχύος. Με βάρος 1.190 κιλά όπως και το i20 Coupe WRC, η αναλογία ισχύος-βάρους είναι εντυπωσιακή. Το ολοκαίνουριο i20 N προσφέρει μέγιστη ταχύτητα 230 km/h και 0-100 km/h σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, το νέο πυροβόλο του τμήματος Ν, το i20 N, ενσωματώνει μεταξύ άλλων σημαντικών στοιχείων και το μοναδικό σύστημα ελέγχου N Grin της Hyundai με πέντε διαφορετικούς τρόπους οδήγησης, το οποίο βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα, την ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης.

Το επιτυχημένο Hyundai i20 N, και συγκεκριμένα η αγωνιστική του έκδοση στο WRC, διέπρεψε εμφατικά στο τελευταίο ράλι των Θεών, τον πολύκροτο και πολυδιαφημισμένο εθνικό μας αγώνα, το Ράλι Ακρόπολις, κατακτώντας παρακαλώ και τις τρεις πρώτες θέσεις της Γενικής κατάταξης.

Γνωρίστε από κοντά το νέο Hyundai i20 N εδώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai: Νέες διακρίσεις για τα i20 N και Santa Fe
Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!
Δοκιμή: Hyundai i20 N