Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hyundai ετοιμάζει το δικό της supercar

Ελλάδα 0:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hyundai ετοιμάζει το δικό της supercar

ΝΕΑ

H Hyundai ετοιμάζει το δικό της supercar

ΝΕΑ

Με την φόρα που έχουν πάρει οι Κορεάτες δεν το έχουν σε τίποτα να μπουν και στα χωράφια των Ferrari και Porsche. Και γιατί όχι;

Advertisement
Advertisement

Η δεκαετία που τρέχει ανήκει σίγουρα στους Κορεάτες. Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια έχουν δώσει δείγματα γραφής που κανείς δεν θα μπορούσε να υπολογίσει πριν μια δεκαετία.

Τα ηλεκτρικά τους σαρώνουν σε εντυπώσεις και -κυρίως- απόδοση. Και τα σπορ μοντέλα τους της σειράς “Ν” κερδίζουν και τους πιο δύσπιστους. Τι άλλο μένει λοιπόν από το να μπουν και στα χωράφια των ειδικών κατασκευαστών, και να φτιάξουν το δικό τους supercar;

H ιδέα αυτή τριγυρίζει στα στελέχη της εταιρίας εδώ και αρκετό καιρό. Και ο Albert Biermann, o πρώην επικεφαλής του τμήματος “Ν” της εταιρίας (και κύριος υπεύθυνος για την στροφή της Hyundai) είχε αποκαλύψει τον Σεπτέμβριο ότι η ομάδα του εργαζόταν πάνω σε ένα κεντρομήχανο supercar.

Advertisement
Advertisement

Λίγο αργότερα βέβαια είχε πει ότι μάλλον δεν θα προχωρήσει το σχέδιο, όμως όλα δείχνουν ότι τελικά το αυτοκίνητο αυτό βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης.

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Καναδά που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ο σχεδιαστής της Hyundai, Hak Soo Ha δήλωσε ότι όλα τα ενδεχόμενα για το αυτοκίνητο είναι ανοιχτά. Και άφησε να εννοηθεί ότι ένα supercar από την Hyundai έχει πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Όπως είπε ο ίδιος, υπάρχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο στα πλάνα, αλλά πρέπει να γίνουν όλες οι μελέτες ώστε να είναι βιώσιμο. Και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πάνω σε ποια πλατφόρμα θα μπει, τι μηχανικά μέρη θα έχει, ποιο είναι το σχέδιο παραγωγής.

Advertisement

Πάντως, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του Biermann, το supercar της Hyundai θα είναι κάτι σαν το NSX για την Honda. O ίδιος είχε δηλώσει επίσης ότι μελετώνται όλες οι πιθανότητες για κινητήρες, από βενζίνη μέχρι υβριδικό αλλά και υδρογόνο.

Advertisement

Η εταιρία έχει δείξει τις προθέσεις της παρουσιάζοντας ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτότυπο. Το Vision 74 ενσωματώνει σύστημα υβριδικής διάταξης ηλεκτροκίνησης, δηλαδή έχει συστοιχία μπαταριών 62 kWh και κυψέλες καυσίμου 85 kW.

Διαθέτει δύο μπουκάλες για την αποθήκευση υδρογόνου βάρους 4,2 κιλών και δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, έναν σε κάθε εκεί τροχό, με τη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ να φθάνει στους 680 ίππους.

Ο Biermann είχε δώσει και μία τάξη μεγέθους για το κόστος, πάνω από 150.000 δολάρια, κάτι που αρχικά ήταν ανασταλτικός παράγοντας για την υλοποίησή του.

Advertisement

Όμως το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την χρήση αποκλειστικού πλαισίου από carbon, κάτι που ανεβάζει την τιμή, σε αντίθεση με την χρήση μιας άλλης πλατφόρμας που θα χρησιμοποιείται και από άλλο αυτοκίνητο της εταιρίας.

Όπως και να έχει, η καλή τιμή είναι ένας βασικός στόχος για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της Hyundai για το δικό τους supercar.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό δεν τους εμποδίζει να επιμένουν στο πλάνο και να ετοιμάζουν σιωπηλά την δική τους απάντηση στα supercars. Και αν κρίνουμε από τα όσα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια, θα πρόκειται για κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Tucson: Πρωτοποριακό στιλ και καινοτόμες τεχνολογίες στα SUV
Hyundai N: Έντονες συγκινήσεις και κορυφαίες επιδόσεις
Η Hyundai πρωτοπόρος και στα ηλεκτρικά