Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2023

Η Hyundai πρωτοπόρος και στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 19:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai πρωτοπόρος και στα ηλεκτρικά

HYUNDAI 2023

Η Hyundai πρωτοπόρος και στα ηλεκτρικά

HYUNDAI 2023

Η Hyundai επενδύει πρακτικά στην ηλεκτροκίνηση, με τα ολοκαίνουργια και υπερσύγχρονα Ioniq 5 και Ioniq 6 να αποτελούν τεχνολογικά ορόσημα για την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών, με βιώσιμα και καινοτόμα χαρακτηριστικά.

Advertisement
Advertisement

Η νέα καινοτόμα πλατφόρμα, αποκλειστικά για BEV (Battery Electric Vehicles) οχήματα, που εξελίχθηκε από το Hyundai Motor Group, ονομάζεται Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και είναι συμβατή με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες.

Η μεταβλητή αυτή πλατφόρμα επιτρέπει στο Ioniq 5 να έχει μοναδικές αναλογίες με επιμηκυμένο μεταξόνιο, καινοτόμο εσωτερικό σχεδιασμό με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, ισχυρό και αποδοτικό σύστημα μετάδοσης με εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση και λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L), προηγμένη συνδεσιμότητα με νέα πρωτοποριακά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη οδηγική εμπειρία και ταυτόχρονα τα κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Η προηγμένη πλατφόρμα E-GMP του Ioniq 5 μπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης 400 V και 800 V. Η πλατφόρμα προσφέρει στάνταρ δυνατότητα φόρτισης 800 V, μαζί με φόρτιση 400 V, χωρίς την ανάγκη για πρόσθετα εξαρτήματα ή αντάπτορες. Το σύστημα πολλαπλής φόρτισης είναι η πρώτη πατενταρισμένη τεχνολογία στον κόσμο με λειτουργία boost του συστήματος κινητήρα και μετατροπέα από τα 400 V στα 800 V για σταθερή συμβατότητα φόρτισης.

Με φορτιστή 350 kW, το Ioniq 5 μπορεί να φορτίσει από το 10% έως το 80% της μπαταρίας του σε μόλις 18 λεπτά. Οι χρήστες του χρειάζεται να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους μόνο για πέντε λεπτά για να εξασφαλίσουν 100 km αυτονομίας, σύμφωνα με το αυστηρό πρότυπο δοκιμών WLTP.

Advertisement

Γνωρίστε το νέο Hyundai Ioniq 5 εδώ!

Advertisement

Επίσης, το Ioniq 5 υποστηρίζει έναν βιώσιμο τρόπο ηλεκτροκίνησης με την καινοτόμο λειτουργία V2L, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν ή να φορτίζουν ελεύθερα ηλεκτρικές συσκευές, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, σκούτερ ή εξοπλισμό κάμπινγκ- ενώ βρίσκονται εν κινήσει ή σταθμευμένοι.

Η λειτουργία V2L μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 3,6 kW. Η θύρα V2L βρίσκεται κάτω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς και μπορεί να δίνει ενέργεια όταν το όχημα είναι ενεργοποιημένο. Μια άλλη θύρα V2L βρίσκεται στη θύρα φόρτισης στο εξωτερικό του οχήματος. Χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα, οι πελάτες μπορούν να φορτίσουν ηλεκτρικό εξοπλισμό υψηλής ισχύος από το Ioniq 5. Αυτή η εξωτερική θύρα παρέχει ισχύ ακόμα και όταν το όχημα είναι απενεργοποιημένο.

Advertisement

Το επόμενο βήμα είναι το νέο και καινοτόμο Hyundai Ioniq 6. Το τελευταίο προσφέρει εκτιμώμενη αυτονομία πάνω από 610 χλμ., σύμφωνα με το πρότυπο WLTP, καθώς και εξαιρετικά γρήγορη δυνατότητα πολλαπλής φόρτισης 400-V/800-V που προσφέρει η Electric-Global Modular Platform (E-GMP) του Ομίλου Hyundai. Διαθέτει επίσης ίσως το πιο αεροδυναμικό στυλ της Hyundai μέχρι σήμερα και μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως Dual Color Ambient Lighting, Speed Sync Lighting, EV Performance Tune-up και Electric Active Sound Design (e-ASD), αναβαθμίζοντας δραστικά την εμπειρία της ηλεκτροκίνησης.

Το Ioniq 6 διατίθεται με μια γκάμα κινητήρων και μπαταριών για να ταιριάζει στις ανάγκες κάθε πελάτη. Η μπαταρία μεγάλης εμβέλειας 77,4 kWh μπορεί να συνδυαστεί με δύο ηλεκτροκινητήρες, είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς (RWD) είτε με κίνηση σε όλους τους τροχούς (AWD). Η κορυφαία έκδοση διπλού κινητήρα είναι μια επιλογή AWD που παράγει συνδυασμένη ισχύ 325 ίππων (239 kW) και 605 Nm ροπής φθάνοντας από τα 0 στα 100 km/h σε μόλις 5,1 δευτερόλεπτα.

Το Ioniq 6 μπορεί να καυχάται για τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία με την τυπική μπαταρία 53 kWh, ελαστικά 18 ιντσών και κινητήρα RWD εκτιμάται ότι είναι κάτω από 14 kWh/100 km, σύμφωνα με το WLTP. Αυτό καθιστά το IONIQ 6 ένα από τα αποδοτικότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα σήμερα.

Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας E-GMP μπορεί να υποστηρίξει υποδομές φόρτισης 400-V και 800-V, με βασική φόρτιση 800 V. Μπορεί να φιλοξενήσει φόρτιση 400 V χωρίς την ανάγκη πρόσθετων εξαρτημάτων ή προσαρμογέων. Με φορτιστή 350 kW, το IONIQ 6 μπορεί να φορτίσει από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Το Ioniq 6, όπως και το Ioniq 5, παρέχει την καινοτόμο λειτουργία vehicle-to-load (V2L) που επιτρέπει στους πελάτες να φορτίζουν οποιεσδήποτε ηλεκτρικές συσκευές από πρίζα schuko 230V, ιδανική για τροφοδοσία απαραίτητων συσκευών κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος, κατασκήνωσης ή υπαίθριων έργων.

Μάθε τα πάντα για το νέο και επαναστατικό Hyundai Ioniq 6

Η λειτουργία V2L ενεργοποιείται είτε από την εξωτερική θύρα φόρτισης, χρησιμοποιώντας μετασχηματιστή με απόληξη υποδοχής πρίζας schuko, είτε εσωτερικά από μια schuko πρίζα ενσωματωμένη κάτω από το πίσω κάθισμα για τη φόρτιση φορητών υπολογιστών, τηλεφώνων και άλλων συσκευών.

Το Ioniq 6 είναι το πρώτο μοντέλο της Hyundai που προσφέρει τη δυνατότητα ασύρματης ενημέρωσης λογισμικού Over-the-Air (OTA) Software Update για διάφορα χειριστήρια. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους οδηγούς να αναβαθμίσουν τα χειριστήρια του οχήματος για ηλεκτρικές συσκευές, αυτόνομη οδήγηση, μπαταρία και άλλα, παρέχοντας ασφαλέστερη και πιο άνετη εμπειρία οδήγησης. Οι οδηγοί με τη λειτουργία OTA μπορούν επίσης να ενημερώσουν τους χάρτες και το λογισμικό πολυμέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Ioniq 5 RWD
Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 6
Νέο εργοστάσιο της Hyundai για τα EVs της στη Νότια Κορέα