Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομη οδήγηση: Στα βήματα της Mercedes η Hyundai

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομη οδήγηση: Στα βήματα της Mercedes η Hyundai

ΝΕΑ

Αυτόνομη οδήγηση: Στα βήματα της Mercedes η Hyundai

ΝΕΑ

Η Hyundai βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai βρίσκεται πολύ κοντά στον στόχο της αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 όπως ανακοίνωσε επικεφαλής της εταιρείας. Ο Brian Latouf ανάφερε ότι η εταιρεία έχει ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο εξέλιξης του συστήματος και σύντομα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τις πειραματικές δοκιμές στην Κορέα.

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 της Hyundai στην πρώτη του φάση θα χρησιμοποιηθεί σε αυτοκινητοδρόμους και με περιορισμό στις ταχύτητες μέχρι να συγκεντρωθούν αρκετά δεδομένα για να αναλυθούν. Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε περισσότερες χρήσεις με απώτερο στόχο να κατατεθεί προς πιστοποίηση σε πολιτείες της Βόρειας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα μόνο η Mercedes με το Drive Pilot έχει καταφέρει να πάρει έγκριση αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3 στη Νεβάδα και σύντομα θα πάρει έγκριση και στην Καλιφόρνια. Η Hyundai λοιπόν ίσως είναι η δεύτερη εταιρεία που θα πάρει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί σε αυτού του είδους τις τεχνολογίες κάτι που αποδεικνύουν και οι επενδυτικές της κινήσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι τυχαία η κατασκευή της μονάδας Δοκιμών Ασφάλειας και Έρευνας (Safety Test and Investigation Laboratory) στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όπως και οι δοκιμές σε ρομποτικά ταξί στο Λας Βέγκας σε συνεργασία με την Uber. Όσο για τα ποια μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν τα αναβαθμισμένα συστήματα, αυτά θα είναι σίγουρα θα νέα ηλεκτρικά Ioniq και τα ηλεκτρικά μοντέλα της Genesis.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai Ioniq 5: Σημείο αναφοράς για την ηλεκτροκίνηση
Πρωτοποριακό στιλ και καινοτόμες τεχνολογίες στα SUV
Η Hyundai πρωτοπόρος και στα ηλεκτρικά

Advertisement