Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι και πόσο θα κοστίζει η νέα Cadillac Celestiq; (+video)

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι και πόσο θα κοστίζει η νέα Cadillac Celestiq; (+video)

ΝΕΑ

Τι είναι και πόσο θα κοστίζει η νέα Cadillac Celestiq; (+video)

ΝΕΑ

Για δεκαετίες, η Cadillac είχε χάσει την κατασκευαστική ταυτότητα της. Τώρα, όμως, έχει μια νέα ευκαιρία να την ξαναβρεί.

Advertisement
Advertisement

Η Celestiq είναι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο της Cadillac με το οποίο η αμερικανική εταιρεία θα προσπαθήσει να βρεθεί και πάλι στην πρωτοπορία μεταξύ αυτών που αποτελούν την General Motors.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2021 αλλά έκτοτε έχει επαναδιαμορφωθεί σε σημεία του αμαξώματος και κυρίως στο εσωτερικό του. Εξωτερικά, η Celestiq παραπέμπει σε ένα όχημα fastback αλλά τα στελέχη τής Cadillac δηλώνουν ότι το έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει με τη φιλοσοφία ενός sedan.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πρωτότυπο το οποίο βρίσκεται σε ένα στάδιο που είναι πολύ κοντά στη μορφή που θα έχει όταν μπει σε διαδικασία παραγωγής. Διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή και πέντε οθόνες στο ταμπλό του οι οποίες συνδυαστικά έχουν διάσταση 55 ίντσες. Σε αυτές, ο συνοδηγός θα μπορεί να βλέπει ό,τι επιθυμεί, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Οι πίσω επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους τις δικές τους οθόνες προσαρμοσμένες στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων. Σύμφωνα με την Cadillac, κάθε επιβάτης θα μπορεί να ρυθμίζει αυτόνομα το ποσοστό σκίασης των κρυστάλλων που είναι κοντά του. Στον εξοπλισμό της Celestiq θα υπάρχει το σύστημα «Ultra Cruise» το οποίο θα επιτρέπει μερική αυτόνομη οδήγηση, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Advertisement

Όπως έχει ανακοινωθεί, το μοντέλο παραγωγής θα παρουσιαστεί το 2024 και θα είναι χειροποίητο σε μεγάλο βαθμό. Θα είναι η «ναυαρχίδα» της εταιρείας και γι’ αυτόν τον λόγο θα διαθέτει ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει αυτή, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι φτηνό. Οι πληροφορείς που υπάρχουν ως τώρα αναφορικά με την τιμή του θέλουν να κοστίζει περίπου 300.000 δολάρια (περίπου 294.000 ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία), κάνοντάς το να συναγωνίζεται τις Bentley και Rolls-Royce.

Advertisement

Η Celestiq θα βασίζεται στην πλατφόρμα «Ultium» την οποία έχει εφαρμόσει η Cadillac ήδη στο Lyriq. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες για την απόδοση, για τη χωρητικότητα των μπαταριών του οχήματος ή για τις επιδόσεις του. Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Global Technical Center το οποίο βρίσκεται στο Ντιτρόιτ.

Advertisement

Για τον λόγο αυτό πρόκειται να επενδυθούν 81 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 78,5 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία) για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του. Το μέρος είναι από τα ιστορικότερα της Cadillac, όμως η εταιρεία δεν έχει παράγει σε αυτές κάποιο μοντέλο της από το 1956.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Cadillac του Clark Gable και η θλιβερή της ιστορία
Αυτή είναι η πιο δυνατή Cadillac της ιστορίας
Δείτε μια κτηνώδη Cadillac να κάνει σούζα (+video)