Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Για γερά πορτοφόλια: Η αναβίωση της ιστορικής Bentley Six του 1929

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Για γερά πορτοφόλια: Η αναβίωση της ιστορικής Bentley Six του 1929

ΝΕΑ

Για γερά πορτοφόλια: Η αναβίωση της ιστορικής Bentley Six του 1929

ΝΕΑ

Για πολύ ειδικά γούστα και για πορτοφόλια που δεν λογαριάζουν τα επταψήφια νούμερα, η Bentley έχει να δώσει κάτι πολύ σπέσιαλ στους φανατικούς της μάρκας σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η Bentley διαθέτει εκτός από μεγάλη ιστορία και ένα ειδικό τμήμα, το Muliner, το οποίο αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει κάποιες σπέσιαλ παραγγελίες.

Αυτή την φορά το εγχείρημα είναι ακόμα πιο δύσκολο και ενδιαφέρον, καθώς η εταιρία σκοπεύει να αναβιώσει ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία της, την Speed Six του 1929.

Πρόκειται για ένα εμβληματικό αυτοκίνητο της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας κερδίσει σερί δύο φορές το Λε Μαν, το 1929 και το 1930.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας της ήταν ένας εξακύλινδρος εν σειρά με απόδοση στους 180 ίππους, ενώ η αγωνιστική έκδοση είχε κάποιες αλλαγές στον κινητήρα και μεγαλύτερη συμπίεση, με αποτέλεσμα να φθάνει στους 203 ίππους.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο είχε ακόμα μικρότερο μήκος, στα 3,353 μέτρα, και ήταν ελαφρύτερο, κάτι που του επέτρεψε να κόβει 46 δευτερόλεπτα στον γύρο στο Λε Μαν. Μάλιστα είχε καταφέρει να συμπληρώσει 2.844 χιλιόμετρα στις 24 ώρες του αγώνα, ρεκόρ που έμεινε στην θέση του για τα επόμενα 30 χρόνια.

Advertisement

Η σύγχρονη αναβίωση του αυτοκινήτου θα βασίζεται σε αυτό το αγωνιστικό πρωτότυπο. Η Bentley έχει ανακαλύψει τα περισσότερα αυθεντικά σχέδια εκείνης της εποχής και θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός κανονικού μοντέλου, δημιουργώντας από την αρχή τον ορίτζιναλ κινητήρα και όλα τα μηχανικά μέρη. Ως βάση πάντως θα χρησιμοποιηθεί η Speed Six που υπάρχει ήδη στο μουσείο της Bentley.

Advertisement

Η βρετανική εταιρία υπολογίζει ότι θα κατασκευάσει 12 αντίτυπα της σύγχρονης Speed Six, τα οποία θα ξεκινήσουν να παράγονται προς τα τέλη του 2022.

Για την τιμή της δεν υπάρχουν κάποιες αναφορές, μιας και όπως είναι φυσικό όλα αυτά τα αυτοκίνητα έχουν ήδη βρει τους κατόχους τους, οι οποίοι προφανώς δεν ασχολούνται με τέτοιες “λεπτομέρειες”.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες Bentley Continental GT και GTC S (+video)
H Bentley Continental πάτησε τα 70!
Το ηλεκτρικό της Bentley δεν θα έχει αντίπαλο!