Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο δυνατή Cadillac της ιστορίας

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο δυνατή Cadillac της ιστορίας

ΝΕΑ

Αυτή είναι η πιο δυνατή Cadillac της ιστορίας

ΝΕΑ

Ο πιο δυνατός V8 που έχει τοποθετηθεί σε Cadillac μέχρι στιγμής, είναι αυτός που βρίσκεται κάτω από το τεράστιο καπό του Escalade-V.

Advertisement
Advertisement

Το Escalade-V είναι η πιο ισχυρή και ακριβή Cadillac παραγωγής στην ιστορία της μάρκας, με τιμή εκκίνησης τα 144.000 ευρώ.

Η νέα Cadillac Escalade-V είναι σε όλα της «υπερβολική»: από το μέγεθος μέχρι την ισχύ που αποδίδει ο χειροποίητος V8 των 6,2 λίτρων, που φτάνει τους 691 ίππων. Στα αξιοσημείωτα του αυτοκινήτου είναι τόσο τα θηριώδη φρένα πίσω από τους τροχούς των 22 ιντσών, όσο και το ηχοσύστημα στην καμπίνα, με τα… 36 ηχεία. Το SUV –ο Θεός να το κάνει- με τις τρεις σειρές καθισμάτων, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μεταξονίου, με το «κοντό» να έχει μήκος 3.071 και το «μακρύ» 3.406 χιλιοστά αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 10 ταχυτήτων και αφορά όλους τους τροχούς. Μάλιστα, ανάλογα με τις συνθήκες, στον πίσω άξονα μπορεί να φτάσει έως και το 67% της ροπής, η μέγιστη τιμή της οποίας είναι 885,3 Nm. Αξίζει να πούμε πως το βάρος του αυτοκινήτου είναι στη… μικρή του έκδοση 2.820 κιλά και στη μεγάλη 2.906 κιλά. Αυτό το «τέρας της αποκάλυψης» λοιπόν, κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα και καλύπτει τα πρώτα 400 μέτρα σε 12,74 δλ. που ως χρόνος είναι συγκλονιστικός για αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους.

Το νέο Escalade-V διαθέτει την τέταρτη γενιά του Magnetic Ride Control της GM μαζί με την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Air Ride, με ρυθμίσεις που αφορούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο μοντέλο. Η Cadillac προσφέρει στο μοντέλο και προγράμματα οδήγησης, με τα οποία ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα την απόκριση που έχει το γκάζι, το τιμόνι, η ανάρτηση και η εξάτμιση. Μέσα σε κάθε Escalade-V, οι αγοραστές θα βρουν οθόνη με διαγώνιο 38 ιντσών η οποία σύμφωνα με την Cadillac, έχει διπλάσια πυκνότητα pixels σε σχέση με τηλεόραση τεχνολογίας 4K.

Advertisement

Η κεντρική οθόνη έχει διαγώνιο 14,2 ίντσες και εκεί βρίσκονται και στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας, στοιχείο ιδιαίτερα χρήσιμο για το σύστημα πλοήγησης. Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με τις πρώτες παραδόσεις –στις ΗΠΑ, προφανώς- να αναμένονται στα τέλη του καλοκαιριού. Η Cadillac λέει ότι η παραγωγή θα είναι περιορισμένη, χωρίς όμως να έχει δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με το πόσα θα παραχθούν συνολικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hongqi LS7: Το κινέζικο alter ego της Cadillac Escalade
Δείτε μια κτηνώδη Cadillac να κάνει σούζα (+video)
Οι πραγματικοί Survivors της αυτοκίνησης

 

 

Advertisement