Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε μια κτηνώδη Cadillac να κάνει σούζα (+video)

Ελλάδα 6:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε μια κτηνώδη Cadillac να κάνει σούζα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Δείτε μια κτηνώδη Cadillac να κάνει σούζα (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα πολύ ισχυρά αυτοκίνητα δεν έχουν την κίνηση μπροστά αλλά στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς;

Advertisement
Advertisement

Η εξήγηση είναι σχετικά απλή και δεν χρειάζεται να κάνουμε αναλύσεις φυσικής. Αν έχετε οδηγήσει κάποιο δυνατό προσθιοκίνητο θα έχετε αντιληφθεί την δυσκολία να περάσει η πρόσφυση στην άσφαλτο με συνεχές σπινάρισμα. Ταυτόχρονα, υπάρχει και έντονο τράβηγμα του τιμονιού με τα ελαστικά των τροχών να πασχίζουν να βρουν πρόσφυση.

Σε ένα πισωκίνητο σαφώς και υπάρχει παρόμοια κατάσταση αλλά τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα και πιο ισορροπημένα. Και πέρα από την πρόσφυση και το καλύτερο πέρασμα της ροπής, η πίσω κίνηση είναι αυτή που χαρίζει μοναδικές συγκινήσεις και σπορ οδηγική απόλαυση.

Στην περίπτωση των αγώνων dragsters το θέαμα περνά σε άλλη διάσταση. Μάλιστα, ένα από τα πιο θεαματικά σημεία των αγώνων dragster δεν είναι άλλο από την εκκίνηση και το σήκωμα στους πίσω τροχούς. Ναι, η δύναμη των 1.500 και βάλε ίππων και το τίναγμα από το ξεκίνημα είναι τόσο έντονο που μπορεί να σηκώσει σούζα ένα αγωνιστικό του είδους.

Advertisement
Advertisement

Το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο μας έρχεται από τo Orlando Speed World Dragway και πρωταγωνίστρια είναι μια κόκκινη Cadillac που σηκώνει τους μπροστινούς τροχούς της στον αέρα. Αν έχετε χρόνο αφιερώστε μερικά παραπάνω λεπτά για να δείτε και άλλα πολυτελή μοντέλα να κάνουν το ίδιο.

Ενδεικτικά και για να αντιληφθείτε την δύναμη αυτών των τεράτων, να σας πούμε πως η εικονιζόμενη Cadillac κατάφερε μέσα σε μόλις 9,5 δευτερόλεπτα να πιάσει τα 230 χλμ./ώρα. Πραγματικά, ασύλληπτο!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
H σύντροφος του Ρονάλντο μας αποκαλύπτει το απίστευτο γκαράζ του (+video)
Πως να γίνετε ο μάγος του drift χωρίς κανένα κόπο (+video)
Honda e-Drag: Το ηλεκτρικό dragster