Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα πηγαίνουν στο super market με στρατιωτικό (video)

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα πηγαίνουν στο super market με στρατιωτικό (video)

ΝΕΑ

Θα πηγαίνουν στο super market με στρατιωτικό (video)

ΝΕΑ

Κατασκευάζουν στρατιωτικό όχημα που θα μπορεί να αγοραστεί από οποιονδήποτε.

Advertisement
Advertisement

Πως θα σας φαινόταν να πηγαίνατε από το σχολείο να πάρετε το παιδί σας με ένα στρατιωτικό όχημα γεμάτο όπλα. Ή να πηγαίνατε για τα ψώνια της εβδομάδας με ένα τεθωρακισμένο όχημα που θα μπορούσε να πάρει μέρος σε καταδρομική επίθεση των ειδικών δυνάμεων του στρατού. Κάπως έτσι το σκέφτηκαν μάλλον οι Αμερικανοί της Goat Tactical Vehicles USA οι οποίοι κατασκεύασαν ένα στρατιωτικό όχημα για χρήση σε δημόσιους δρόμους.

Το Atlas APC είναι βασισμένο στο Ford F-550, αλλά έχει εξοπλιστεί όπως το Oshkosh Defense JLTV που χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ και τις ειδικές δυνάμεις αντικαθιστώντας τα θρυλικά Humvee. Το αυτοκίνητο δεν κρύβει ότι είναι για σκληρή χρήση έχοντας πολύ μικρά παράθυρα, μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αμέτρητους εξωτερικούς χώρους αποθήκευσης και… 9 θέσεις για πυροβόλα όπλα περιμετρικά.

Advertisement
Advertisement

Στο πάνω μέρος υπάρχει ειδικός χώρος για τη ρεζέρβα, ενώ κατόπιν παραγγελίας, ο πελάτης μπορεί να τοποθετήσει στο Atlas APC περιστρεφόμενο κουβούκλιο στην οροφή. Όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι προστασίας επιπέδου B6 που αντέχει σε επίθεση με όπλα. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αλεξίσφαιρα παράθυρα, ενώ τα ελαστικά είναι τεχνολογίας run-flat.

Στην καμπίνα του Atlas μπορούν να φιλοξενηθούν 12 επιβάτες και το μέγιστο βάρος φόρτωσης είναι τα 1.500 κιλά. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι ο V8 6.7 λίτρων Blue Oval της Ford απόδοσης 330 ίππων και 1.017 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με το κιβώτιο να είναι αυτόματο 10τάχυτο.

Advertisement

Το ακραίο της υπόθεσης είναι ότι το Atlas APC είναι διαθέσιμο να το αγοράσει όποιος θέλει σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ και μάλιστα χωρίς καμία προϋπόθεση. Όσο για την τιμή του, ξεκινάει από τις 365.000 ευρώ.

Advertisement

Δείτε το απίστευτο Atlas ARC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Ford Ranger Raptor στο «Golden Hall»
Συγκριτική δοκιμή: Ineos Grenadier vs Land Rover Defender vs Ford Ranger
Νέο Ford Ranger MS-RT: Παραγωγικότητα και αγωνιστικά γονίδια (+video)

Advertisement