Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αυτό το όχημα φτάνεις… ψηλά (+video)

Ελλάδα 13:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με αυτό το όχημα φτάνεις… ψηλά (+video)

ΝΕΑ

Με αυτό το όχημα φτάνεις… ψηλά (+video)

ΝΕΑ

Εταιρεία από τον Καναδά κατασκεύασε μια σκάλα οροφής οχημάτων που φτάνει στο… φεγγάρι.

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα ειδικών αποστολών για τις ειδικές δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ανέκαθεν έμοιαζαν πολύ… φορτωμένα και άσχημα. Η πρακτικότητά τους ωστόσο ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το στόχο για τον οποίο κατασκευάστηκαν, κάτι που αποδεικνύει και η τελευταία δημιουργία της Inkas από τον Καναδά.

Η εταιρεία θέλησε να ανεβάσει το επίπεδο εμπλοκής των ειδικών δυνάμεων σε ψηλά κτίρια με αποτέλεσμα να σχεδιάσει μια νέα πλατφόρμα οροφής με τεράστιες σκάλες. Η δομή του έχει μορφή U και έχει τοποθετηθεί κατά μήκος της οροφής ενός φορτηγού.

Advertisement
Advertisement

Στο κάτω μέρος υπάρχουν ενισχυμένες βάσεις που μπορούν να στηρίξουν το βάρος της κατασκευής, ενώ είναι σε θέση να ελέγξουν την ισορροπία όταν η ράμπα με τη σκάλα ανυψωθεί στα 7,5 μέτρα. Το κιτ ονομάζεται Stormtrooper Ladder και μπορεί να εφαρμοστεί σε επιλεγμένα φορτηγά. Στην περίπτωση του οχήματος δοκιμής έχει χρησιμοποιηθεί ένα Ford F250 με κίνηση στους 4 τροχούς το οποίο ετοίμασε η TIV.

Χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα πετρελαίου 6.7 λίτρων απόδοσης 330 ίππων και συνεργάζεται με ένα 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι σε θέση να μεταφέρει 10 άτομα, ενώ έχουν σχεδιαστεί ειδικές υποδοχές για χρήση όπλων, χειροβομβίδων. Παράλληλα, έχει χρησιμοποιηθεί αλεξίσφαιρο τζάμι κατηγορίας 6 για να αντέχει επιθέσεις με πυροβόλα όπλα.

Advertisement

Δείτε το Inkas Ladder Kit.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόστιμα μαμούθ στους πονηρούς εκδρομείς
Η Mini παρουσιάζει τον Spike (+video)
Πότε θα αποσυρθεί από την κυκλοφορία το παλιό αυτοκίνητό σας;