Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το Made in Larisa αεροπλάνο; – Aποκλειστικές εικόνες

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το Made in Larisa αεροπλάνο; – Aποκλειστικές εικόνες

ΝΕΑ

Ποιο είναι το Made in Larisa αεροπλάνο; – Aποκλειστικές εικόνες

ΝΕΑ

Το αεροπλάνο της Soukos Robots θα παραδοθεί στην αστυνομία και θα χρησιμοποιείται για να εκπαιδεύονται οι επίλεκτοι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων…

Advertisement
Advertisement

Μια ιδιαίτερη μεταφορά πραγματοποιήθηκε στο εθνικό οδικό δίκτυο και το διαπίστωσαν όσοι κινήθηκαν σε αυτό, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα, τρεις νταλίκες φόρτωσαν ένα αεροπλάνο το οποίο είχε… κοπεί για να μπορεί να μεταφερθεί και να παραδοθεί στον τελικό προορισμό.

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο φτιάχτηκε στην Λάρισα από την Soukos Robots. Η εν λόγω εταιρεία είναι η ίδια που έχει κατασκευάσει στο παρελθόν και το στρατιωτικό όχημα Μινώταυρος (αυτό που καταρρίπτει drones με laser), ενώ συνεργάζεται ακόμα και με τον αμερικανικό στρατό για τον οποίο ανακυκλώνει πυρομαχικά.

Advertisement
Advertisement

Το αεροπλάνο δεν… πετάει καθώς έχει φτιαχτεί για να χρησιμοποιείται από τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας, σε θέματα εκπαίδευσης. Με βάση αυτό θα πραγματοποιούνται σενάρια αεροπειρατείας, τρομοκρατίας κλπ. έτσι ώστε οι επίλεκτοι τηw ΕΚΑΜ να είναι προετοιμασμένοι ακόμα και για τέτοια περιστατικά.

Το έφτιαξαν σε 6 μήνες

Το μήκους 35 μέτρων αεροπλάνο έχει φτιαχτεί από το μηδέν και μία τέτοια κατασκευή γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Advertisement

Για να ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, πέρασαν έξι περίπου μήνες, εργάστηκαν γι’ αυτό 40 ειδικευμένοι επαγγελματίες και εργάτες ενώ το σίδερο που χρησιμοποιήθηκε ξεπέρασε τους 70 τόνους.

Αντίστοιχα αεροπλάνα δεν υπάρχουν ούτε σε προηγμένες χώρες, γεγονός που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ΕΚΑΜ αλλά και για την ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται σε πρωτοποριακές κατασκευές.

Advertisement

Πλημμύρες και… αεροπλάνο

Να σημειώσουμε ότι πίσω από την σχεδίαση και την υλοποίηση της κατασκευής του βρίσκεται ο εφευρέτης Κώστας Σούκος που μαζί με την ομάδα του δημιούργησαν και πάλι ένα ξεχωριστό προϊόν.

Ιδίως μεγάλη σημασία έχει το γεγονός πως ο ίδιος ανέστησε σε απίστευτο χρόνο την εταιρεία του, η οποία έχει έδρα τη Λάρισα και είχε καταστραφεί από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία.

Advertisement

Τα προβλήματα σρτη μεταφορά

Η μεταφορά του αεροπλάνου, αποδείχτηκε απαιτητική καθώς έπρεπε να συνδράμουν εκτός από συνοδευτικά οχήματα, περιπολικά και μοτοσικλέτες της ελληνικής αστυνομίας. Οι προβληματισμοί επικεντρώθηκαν κυρίως στις γέφυρες καθώς το ύψος ήταν οριακό και έπρεπε τα φορτηγά να κόβουν ταχύτητα για να μην έρθουν σε επαφή.

@newsauto.gr Ποιο είναι το Made in Larisa αεροπλάνο; – Aποκλειστικές εικόνες! Το αεροπλάνο της Soukos Robots θα παραδοθεί στην αστυνομία και θα χρησιμοποιείται για να εκπαιδεύονται οι επίλεκτοι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων #newsauto #newsautogr #saribal ♬ πρωτότυπος ήχος – newsautogr

 

Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε με το πλάτος των φτερών το οποίο ήταν τέτοιο που ανάγκασε τους υπεύθυνους να τα κόψουν για να μπορέσουν να περάσουν από συγκεκριμένα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Όπως αποδείχτηκε άλλη μία ελληνική κατασκευή πήρε σάρκα και οστά και έδειξε πως όσο υπάρχει όραμα και θέληση πολλά μπορούν να επιτευχθούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό βλέπεις αν έχεις πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ!
Global Best Brands 2023: Οι νικητές στο αυτοκίνητο
Ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων είναι γεγονός!