Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Teaser για το νέο Lexus

Ελλάδα 5:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Teaser για το νέο Lexus

ΝΕΑ

Teaser για το νέο Lexus

ΝΕΑ

Η Lexus ανακοίνωσε ότι εντός του Οκτωβρίου θα παρουσιάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο από το οποίο θα προέλθει ένα καινούργιο μοντέλο της που θα ξεχωρίζει σε κάθε τομέα του.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, η Lexus έχει στην γκάμα της μόνο το LBX. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της βασίζεται εν πολλοίς στην τεχνολογία της Toyota. Ωστόσο, σύντομα πρόκειται να αλλάξουν τα δεδομένα.

Εκπρόσωπος της Lexus ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει εντός του Οκτωβρίου ένα καινούργιο πρωτότυπο το οποίο θα είναι η βάση για την εξέλιξη και δημιουργία ενός νέου μοντέλου το οποίο θα παρουσιαστεί το 2026.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες γι’ αυτό. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι θα βασίζεται σε μια καινοτόμα και αρθρωτή πλατφόρμα η οποία θα επιτρέψει αλλαγές και στη διαδικασία παραγωγής, εκτός από την ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας και ψηφιακών συστημάτων.

Lexus LBX.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, η σχεδίαση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού θα ακολουθεί τη φιλοσοφία της Lexus, όπως και η ποιότητα υλικών και κατασκευής. Τουλάχιστον εξωτερικά αυτό είναι εμφανές από τη φωτογραφία που δημοσίευσε η εταιρεία από το πρωτότυπο.

Σε αυτή μπορούμε να δούμε την «αιχμηρή» διαμόρφωση του εμπρός μέρους όπως και την όμορφα κεκλιμένη γραμμή του στο πίσω μέρος που το κάνει να είναι δείχνει αεροδυναμικό.

Το πιθανότερο είναι ότι το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Lexus θα έχει τις νέας γενιάς μπαταρίες που εξελίσσει η Toyota οι οποίες θα επιτρέπουν αυτονομία έως 800 χλμ. Σύμφωνα με την εταιρεία (Toyota), σε ταχυφορτιστή, θα μπορούν να φορτίζουν από το 10%-80% σε είκοσι λεπτά της ώρας.

Advertisement

Ακόμα δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες για το νέο μοντέλο της Lexus σε ό,τι αφορά στον αριθμό των ηλεκτροκινητήρων που θα διαθέτει ούτε και για την ισχύ του., Όμως, ανακοινώθηκε ότι θα διαθέτει το σύστημα τετραδιεύθυνσης «Direct4».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Lexus RX 500h F Sport Performance
Το ολοκαίνουργιο Lexus LBX ανοίγει νέους ορίζοντες
Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Lexus Ευρώπης

Advertisement