Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του Lexus LBX στην Ελλάδα

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι τιμές του Lexus LBX στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Οι τιμές του Lexus LBX στην Ελλάδα

ΑΓΟΡΑ

Το πολυαναμενόμενο μικρό SUV της Lexus, αρχίζει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Παρά το μικρό του μέγεθος, το νέο LBX είναι το εμπορικό next big thing για τη Lexus, συνδυάζοντας όλες τις αρετές που καταξίωσαν τη φίρμα, με το comfort χαρακτήρα, που έλειπε από τη γκάμα της.

Περίπου δύο μήνες μετά την οδηγική του παρουσίαση, το LBX, μπορεί να παραγγελθεί και από το ενδιαφερόμενο ελληνικό κοινό, με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις ενδεικτικές τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού.

Με την υπογραφή Lexus

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου να υλοποιηθεί η αίσθηση Lexus, της απόλυτης δηλαδή σύνδεσης με το αυτοκίνητο, επιτεύχθηκαν ευέλικτα οδηγικά χαρακτηριστικά που μεγιστοποιούν τα πλεονεκτήματα του μικρού μεγέθους και βάρους του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, εστιάστηκε περισσότερο από ποτέ η βελτιστοποίηση των θεμελιωδών χαρακτηριστικών.

Tο αμάξωμα του νέου Lexus LBX ενισχύεται με δομικές κόλλες και συγκολλήσεις short-pitch, καθώς και με την τοποθέτηση συνδέσμων και ενισχύσεων σε στρατηγικά σημεία. Ταυτόχρονα, το βάρος του οχήματος έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα με τη χρήση ελαφρών υλικών, συμπερ. ενός καπό από αλουμίνιο και χυτής ρητίνης στους θόλους των τροχών, στα μαρσπιέ και στα κάτω τμήματα θυρών. Στις κεντρικές κολόνες και στην ενίσχυση του προφυλακτήρα χρησιμοποιούνται ισχυρά αλλά ελαφριά υλικά που έχουν υποστεί θερμική σκλήρυνση.

Advertisement

Η απόσταση των 285 mm από το έδαφος της θέσης οδήγησης βοηθά τον οδηγό να αισθάνεται ότι είναι ένα με το όχημά του και να απολαμβάνει εξαιρετική ορατότητα, ιδιαίτερα σε διαδρομές στην πόλη. Τα συστήματα της εμπρός και πίσω ανάρτησης έχουν σχεδιαστεί για υψηλή ακαμψία και μικρό βάρος, προσφέροντας στο LBX ευελιξία και σταθερή συμπεριφορά στις στροφές καθώς και άμεση απόκριση στις εντολές του τιμονιού με οδηγική άνεση. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν γόνατα MacPherson εμπρός – τα προσθιοκίνητα μοντέλα χρησιμοποιούν ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ενώ το τετρακίνητο LBX διαθέτει διάταξη με διπλά ψαλίδια.

Τεχνολογικό υπόβαθρο

Advertisement

Tο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης περιλαμβάνει Vehicle Braking Posture Control. Το σύστημα αυτό εξισορροπεί αυτόματα την κατανομή της δύναμης πέδησης εμπρός και πίσω για την καταστολή των κλίσεων κατά τον διαμήκη άξονα και τη διατήρηση ενός γραμμικού και αξιόπιστου φρεναρίσματος. Βοηθά επίσης στη μείωση των κλίσεων του οχήματος στις στροφές, διατηρώντας το αυτοκίνητο άνετο και σταθερό και φιλτράροντας τους κραδασμούς.

Το LBX κινείται από ένα Hybrid Electric σύστημα της Lexus νέας γενιάς, το οποίο διαθέτει έναν συμπαγή και ελαφρύ τρικύλινδρο κινητήρα 1.5L. Τα κύρια εξαρτήματα του υβριδικού συστήματος έχουν επανασχεδιαστεί σε μεγάλο βαθμό, συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου και της μονάδας ελέγχου ισχύος, για τη βελτίωση της αποδοτικότητας, τη μείωση των απωλειών, την εξοικονόμηση βάρους και τη μείωση του μεγέθους.

Advertisement

Υπάρχει επίσης μια νέα διπολική μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου χαμηλής αντίστασης, υψηλής απόδοσης, η οποία επιτρέπει την πρόσθετη υποστήριξη του ηλεκτροκινητήρα κατά την επιτάχυνση και επεκτείνει την αμιγώς ηλεκτρική ικανότητα οδήγησης του αυτοκινήτου.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις επέτρεψαν στη Lexus να εστιάσει στις επιδόσεις και σε ένα υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης κάτι σαν σημείο αναφοράς. Η μέγιστη ισχύς του πλήρως υβριδικού συστήματος είναι 136 ολοζώντανοι ίπποι (100 kW) με μέγιστη ροπή 185 Nm.

Αναλυτικά, οι ενδεικτικές τιμές του νέου Lexus LBX:

  • Lexus LBX 2WD 1.5 136 hp e-CVT: Από 31.300 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Elegant: Από 34.600 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Elegant AWD: Από 40.000 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Emotion: Από 35.800 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Emotion AWD: Από 41.200 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Relax: Από 37.100 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Relax AWD: Από 40.900 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Cool: Από 37.500 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid CoolAWD: Από 41.300 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Original Edition: Από 45.850 ευρώ
  • Lexus LBX 1.5 Hybrid Original Edition AWD: Από 48.050 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Να, γιατί το νέο Lexus LBX θα γίνει άμεσα best seller
Το νέο GX είναι το καινούργιο μεγάλο SUV της Lexus
Δοκιμή: Lexus RX 500h F Sport Performance