Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα plug-in υβριδικά των Hyundai και Kia αναβαθμίζονται

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα plug-in υβριδικά των Hyundai και Kia αναβαθμίζονται

ΝΕΑ

Τα plug-in υβριδικά των Hyundai και Kia αναβαθμίζονται

ΝΕΑ

Στον Όμιλο Hyundai έχουν αρχίσει να εξελίσσουν τη νέα γενιά του Plug-in υβριδικού συστήματος το οποίο διαθέτουν κάποια από τα μοντέλα της εταιρείας και οι πρώτες πληροφορίες είναι ενδιαφέρουσες.

Advertisement
Advertisement

Στα μέσα Ιουλίου, η Hyundai παρουσίασε επίσημα την καινούργια γενιά του Santa Fe, την πέμπτη κατά σειρά ως τώρα. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξελίσσει και το καινούργιο σύστημα Plug-in Hybrid το οποίο θα τοποθετηθεί στο νέο μοντέλο, όπως και σε άλλα της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη νοτιοκορεατική αυτοκινητική ιστοσελίδα etnews, το καινούργιο σύστημα θα διαθέτει μπαταρίες και λογισμικό διαχείρισης της ενέργειας το οποίο θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο για απόσταση που θα φτάνει τα 100 χλμ. (κατά «WLTP»).

Συγκριτικά, το PHEV σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί τώρα ο Όμιλος στα μοντέλα του επιτρέπει στο όχημα να κινείται ως αμιγώς ηλεκτρικό σε απόσταση 57 έως 62 χλμ. (κατά «WLTP»), αναλόγως του αυτοκινήτου στο οποίο τοποθετείται.

Το υπάρχον Plug-in Hybrid σύστημα του Ομίλου Hyundai-Kia.

Advertisement
Advertisement

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για το πώς θα καταφέρουν οι άνθρωποι του Ομίλου να επιτύχουν την αύξηση της αυτονομίας καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πληροφόρηση από την εταιρεία.

Αναμενόμενα, το καινούργιο σύστημα θα διαθέτει μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες όπως και αναβαθμισμένο λογισμικό διαχείρισης της ενέργειας. Το υπάρχον σύστημα διαθέτει συσσωρευτές 13,8 kWh.

Βάσει των στοιχείων που αναφέρονται στην νοτιοκορεατική ιστοσελίδα η εξέλιξη του καινούργιου Plug-in Hybrid συστήματος θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2024 και θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στο νέο Grandeur PHEV το οποίο εξελίσσεται επίσης και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια μοντέλα θα φέρει μέχρι τέλος του έτους η Hyundai;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV5
Δίαιτα με… άνθρακα για το Hyundai Ioniq 5 N

 

Advertisement