Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV5

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV5

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV5

ΝΕΑ

H Kia παρουσίασε επίσημα το EV5, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλο της, που αναμενόταν με ενδιαφέρον και το οποίο μεγαλώνει τον αριθμό των αυτοκινήτων της αυτής της τεχνολογίας κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, ήταν το EV9, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη «ναυαρχίδα» της Kia. Όμως, το ανήσυχο πνεύμα (όπως αποδεικνύεται με σαφήνεια) των ανθρώπων της νοτιοκορεατικής εταιρείας δεν έπαψε.

Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε το πρωτότυπο του EV5 και ήταν θέμα χρόνου να το δούμε να μπαίνει σε παραγωγή. Η σταδιακή αποκάλυψή του διήρκησε λίγους μήνες και τώρα η Kia παρουσίασε επίσημα την έκδοση παραγωγής του καινούργιου μοντέλου της.

Το αμάξωμα του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV έχει προφανή ομοιότητα με αυτό του EV9, κάτι που είναι σκόπιμο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kia η συγκεκριμένη σχεδιαστική γλώσσα την οποία ονομάζουν «Opposites United» είναι αυτή που κάνει τα μοντέλα της να έχουν μια ισχυρή ταυτότητα, να ξεχωρίζουν και να πληρούν την ανάγκη να είναι δυναμικά και ταυτόχρονα ελκυστικά για τον υποψήφιο αγοραστή.

Εξαρχής, η πρόθεση των ανθρώπων της Kia ήταν να προορίζεται το EV5 κυρίως για την κινεζική αγορά. Αυτός είναι ο λόγος που θα κατασκευάζεται εκεί.

Advertisement

Ωστόσο, βλέποντας την θετική εντύπωση που έχει προκαλέσει και στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανόν να δούμε το νέο πενταθέσιο μοντέλο και στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement

Άλλωστε, η -εκ των υστέρων φράση- των στελεχών της νοτιοκορεατικής εταιρείας ότι θα διατίθεται και σε άλλες επιλεγμένες αγορές, πέραν της κινεζικής, αυτό μαρτυρά.

Η ιδιότυπη σχεδίαση του αμαξώματος δεν συνεχίζεται (ως φιλοσοφία) και στο εσωτερικό του, το οποίο είναι σύγχρονο αλλά με πιο απλές γραμμές. Σύμφωνα με την Kia, το EV5 απευθύνεται εμπορικά κυρίως στη γενιά των λεγόμενων «millennials», δηλαδή αυτών που η ηλικία τους είναι μεταξύ 35-45 ετών.

Advertisement

Η εταιρεία αναφέρει ότι «το εσωτερικό του σχεδιάστηκε με γνώμονα την αντίληψη ότι αυτοί θέλουν το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV τους να μην είναι απλώς ένα μέρος όπου θα μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια και άνεση, αλλά να τους επιτρέπει να ζουν τις στιγμές ενόσω μετακινούνται».

Προς το παρόν, η Kia δημοσίευσε λίγες φωτογραφίες από την έκδοση παραγωγής του EV5 και δεν επεκτάθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο, οι οποίες να αφορούν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ή στη γενικότερη φιλοσοφία του.

Αυτό αναμένεται να γίνει αργότερα, τον προσεχή Οκτώβριο, όπως ανακοινώθηκε. Τότε θα μάθουμε και σε ποιες άλλες χώρες θα διατίθεται το EV5, πέραν της Κίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο Kia K3
Ηλεκτροπληξία για χάρη του Kia EV9 (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Kia Niro 1.6 HEV vs Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD-i