Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δίαιτα με… άνθρακα για το Hyundai Ioniq 5 N

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δίαιτα με… άνθρακα για το Hyundai Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Δίαιτα με… άνθρακα για το Hyundai Ioniq 5 N

ΝΕΑ

Η Hyundai μειώνει το βάρος του πανίσχυρου Ioniq 5 N με τη χρήση τροχών από ανθρακόνημα.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το εκρηκτικό Hyundai Ioniq 5 N προκάλεσε ζάλη στους φίλους των γρήγορων αυτοκινήτων. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τον σχεδιασμό του και μόνο ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα και μόλις προστέθηκε το μαγικό σηματάκι «N» απέκτησε επιπλέον έναν απόλυτα εκρηκτικό χαρακτήρα.

Τα νούμερα άλλωστε μιλάνε από μόνα τους καθώς η απόδοση των δύο ηλεκτροκινητήρων είναι 650 ίππους με 3,4 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα.

Το μοναδικό «αγκάθι» που αναπόφευκτα η Hyundai δεν μπορούσε να αποφύγει είναι το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου. Από ότι φαίνεται όμως η κορεατική εταιρεία έχει λύση και για αυτό το ζήτημα δημιουργώντας μια νέα σειρά ζαντών από ανθρακονήματα.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την βρετανική Dymag η οποία θα αναλάβει την κατασκευή ελαφριών τροχών 21 ιντσών από ανθρακονήματα αποκλειστικά για το Ioniq 5 N.

Advertisement

Η Dymag θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία και τα υλικά της Hankuk Carbon και υπόσχεται ότι οι νέοι τροχοί θα είναι ελαφρύτεροι, θα μειώνουν το θόρυβο, θα μειώνουν τους κραδασμούς και θα βοηθούν στην καλύτερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Εκτός από τις ζάντες για το Ioniq 5 N, η Hyundai αναφέρει ότι η συνεργασία θα επεκταθεί για όλη την γκάμα των N μοντέλων της με ζάντες διαστάσεων από 18 έως και 25 ίντσες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: To Hyundai Ioniq 5 N των 650 ίππων
Podcast: Τα πάντα για το νέο Hyundai Kona
Η Hyundai ετοιμάζει την ανανέωση του Tucson