Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε τι άλλο θα μιμηθούν την Tesla;

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε τι άλλο θα μιμηθούν την Tesla;

ΝΕΑ

Σε τι άλλο θα μιμηθούν την Tesla;

ΝΕΑ

Αφού όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες σύρθηκαν πίσω από το άρμα της Tesla, τώρα θα ακολουθήσουν το παράδειγμά της και σε έναν άλλο τομέα.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, δείχνει να παραμένει πρωτοπόρος στην παγκόσμια Αυτοκινητοβιομηχανία, παρότι έχει μικτή γκάμα μοντέλων και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα αυτών βρίσκεται απαράλλακτη για χρόνια στην αγορά.

Όπως αποδεικνύεται, όλες οι εταιρείες αυτοκινήτου προσπαθούν να την φτάσουν σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Πλέον, πρόκειται να φροντίσουν να επωφεληθούν από τη μείωση του κόστους παραγωγής, όπως κάνει για χρόνια η μάρκα του Ίλον Μάσκ.

Advertisement
Advertisement

H Tesla, χρησιμοποιεί πολύ μεγάλες πρέσες για τη μορφοποίηση του αμαξώματος και του πλαισίου των μοντέλων της. Ουσιαστικά, αυτό αποτελείται συνήθως από δύο ή τρία τμήματα τα οποία -αφού κατασκευαστούν σε αυτές- ενοποιούνται σε μια ενιαία μονάδα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα σε σύγκριση με την κλασική μορφή της γραμμής παραγωγής.

Με τη χρήση τους, η Tesla κατάργησε τη λειτουργία 600 ρομπότ και μείωσε το κόστος παραγωγής της κατά 40%, συγκριτικά.

Advertisement

Πρόσφατα, η Toyota ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υιοθετήσει την ίδια μέθοδο για την παραγωγή κάποιων από τα καινούργια μοντέλα της, κατά βάση τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Advertisement

Εκτός από την ιαπωνική εταιρεία, την πρακτική της «μεγαχύτευσης», όπως ονομάζεται, χρησιμοποιούν ήδη η Zeekr στο 009, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της. Το ίδιο πρόκειται να κάνει και η Cadillac στο εντυπωσιακό Celestiq, ενώ και ο Όμιλος Hyundai έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες ώστε να εφαρμόσει την ίδια πρακτική.

Η Tesla χρησιμοποιεί τις μεγαπρέσες της ιταλικής Idra αλλά σκοπεύει να συνεργαστεί και με την ελβετική Bühler και τον κινεζικό Όμιλο LK που επίσης κατασκευάζουν τέτοιες πρέσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται βόμβα με την Tesla…
Tesla: Ζορίστηκε ανέλπιστα με το Cybertruck
Που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της Tesla;

Advertisement