Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η ηλεκτρική Cadillac Celestiq (+video)

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η ηλεκτρική Cadillac Celestiq (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η ηλεκτρική Cadillac Celestiq (+video)

ΝΕΑ

Η απόφαση της Cadillac να εμπλακεί στην ηλεκτροκίνηση δεν θα μπορούσε παρά να γίνει με εντυπωσιακό τρόπο. Η Celestiq, η νέα ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας, το αποδεικνύει περίτρανα.

Advertisement
Advertisement

Κάθε Celestiq θα είναι χειροποίητη σε σημαντικό βαθμό. Και θα κοστίζει τουλάχιστον 300.000 δολάρια στις ΗΠΑ (περίπου 305.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Όπως καταλαβαίνουμε, η Cadillac αναλαμβάνει πάλι στον ιστορικό ρόλο της στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία: Να είναι η πολυτελέστερη όλων.

Τα στελέχη της παρουσίασαν επίσημα την έκδοση παραγωγής του νέου, κορυφαίου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της το οποίο θα μπει σε διαδικασία παραγωγής από τον προσεχή Δεκέμβριο, όπως ανακοινώθηκε.

Advertisement
Advertisement

Η Celestiq, η οποία μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο όχημα που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2021, ξεχωρίζει για τον χαρακτήρα της, για το σχήμα τού αμαξώματός της και για την ιδιοτυπία της ως όχημα. Η ηλεκτροκίνηση επέτρεψε στους σχεδιαστές να εφαρμόσουν πιο ελεύθερα κάποιες από τις ιδέες τους.

Το νέο μοντέλο τής Cadillac βασίζεται στην πλατφόρμα «Ultium» που έχει δημιουργήσει η General Motors (στην οποία ανήκει η εταιρεία). Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα τεχνικά στοιχεία τής Celestiq, ωστόσο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- θα αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 608 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 868 Nm.

Advertisement

Οι μπαταρίες τής Celestiq έχουν μέγιστη ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 111 kWh οι οποίες θα δίνουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία 483 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την εταιρεία. Αυτές δύνανται να φορτίζουν σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος 200 kW μέσω του οποίου σε χρονικό διάστημα 10 λεπτών της ώρας δύνανται να πληρωθούν με ενέργεια ικανή να κινήσει το όχημα για 126 χλμ., όπως ανακοίνωσαν τα στελέχη της Cadillac.

Advertisement

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο διαθέτει ανάρτηση πολλαπλών (πέντε) συνδέσμων εμπρός και πίσω. Έχει το σύστημα «Magnetic Ride Control», όπως και αυτό των ενεργητικών αντιστρεπτικών ράβδων «Active Roll Control», το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Επίσης, το μεγάλων διαστάσεων όχημα διαθέτει και ενεργητική τετραδιεύθυνση, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν έως και 3,5 μοίρες ως προς την ευθεία και αντίθετα από τους εμπρός.

Advertisement

Στο εσωτερικό της, η Celestiq διακρίνεται για την οθόνη διάστασης 55 ιντσών στο ταμπλό, την υψηλή ποιότητα των υλικών και τον ιδιαίτερο τρόπο που συναρμολογούνται τα μέρη που το αποτελούν. Πολλά από αυτά, συγκεκριμένα 115 σε αριθμό, δημιουργούνται με την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης, όπως ανακοινώθηκε.

Οι πίσω επιβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους από μία οθόνη 12,6 ιντσών έκαστος για να βλέπουν το πρόγραμμα της αρεσκείας τους. Τέλος, η γυάλινη πανοραμική οροφή προσφέρει τη δυνατότητα επιμέρους σκίασης έως 20% για καθέναν από τους επιβάτες τής Celestiq.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Cadillac Celestiq αρχικά δεν ήταν να γίνει ηλεκτρική
Η Cadillac του Clark Gable και η θλιβερή της ιστορία
Hummer και Cadillac: Επιστρέφουν στην Ευρώπη με ηλεκτρικά μοντέλα