Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Τι νέο φέρνει το ανανεωμένο Tesla Model 3; (+video)

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Τι νέο φέρνει το ανανεωμένο Tesla Model 3; (+video)

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Τι νέο φέρνει το ανανεωμένο Tesla Model 3; (+video)

ΝΕΑ

Αλλαγές και βελτιώσεις σε πολλά σημεία θα έχει η ανανεωμένη γενιά του Tesla Model 3.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί κατηγορούν την Tesla ότι έχει τα πιο γερασμένα αυτοκίνητα στην αγορά και ότι αργεί να κάνει τις αλλαγές που συνηθίζουν οι άλλοι κατασκευαστές.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αφενός μεν η Tesla λειτουργεί έτσι και αλλιώς διαφορετικά από όλους τους άλλους. Και επίσης κάνει διαρκείς αναβαθμίσεις στα προϊόντα της, οι οποίες δεν φαίνονται σε μία πρώτη ματιά.

Την ίδια τακτική φαίνεται ότι ακολουθεί και με την επερχόμενη ανανέωση του Model 3, η οποία κάνει εδώ και αρκετό καιρό δοκιμές με την ονομασία Project Highland.

Advertisement
Advertisement

Από φωτογραφίες που κατέγραψε χρήστης του twitter σε αυτοκίνητο με έντονο καμουφλάζ, είναι προφανές ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που θα υπάρχει θα αφορά τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, και πιθανότατα κάποια μικρή σχεδιαστική επέμβαση στη μάσκα.

Ως προς το τελευταίο, από παλαιότερη φωτογραφία που έχει διαρρεύσει, ξέρουμε ότι το εμπρός μέρος θα είναι πιο “επιθετικό” και με πιο δυναμικά χαρακτηριστικά.

Μία ακόμα εμφανής διαφορά στο αμάξωμα σχετίζεται με τις κάμερες που βλέπουν προς τα πίσω. Αυτές βρίσκονται και πάλι ενσωματωμένες στα φτερά αλλά με διαφορετική και πιο μοντέρνα σχεδίαση.

Advertisement

Στο σαλόνι τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο μινιμαλιστικά από το ήδη “γυμνό” σημερινό μοντέλο. Όπως έγινε και με τα άλλα μοντέλα της εταιρίας που ανανεώθηκαν πρόσφατα, όλες πλέον οι λειτουργίες θα περάσουν στην οθόνη, και οι μόνοι διακόπτες που θα μείνουν θα είναι αυτοί πάνω στο τιμόνι.

Advertisement

Όλη αυτή η απλοποίηση σε συνδυασμό με τις νέες μεθόδους κατασκευής του πλαισίου και του αμαξώματος έχουν ως στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση των περιθωρίων κέρδους από την Tesla.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όπλο της αμερικάνικης εταιρίας για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, ιδίως αυτόν που προέρχεται από την Κίνα, καθώς της επιτρέπει να ασκεί την δική της τιμολογιακή πολιτική ανεξάρτητα από τις τάσεις της αγοράς.

Το ανανεωμένο Model 3 αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του τον Σεπτέμβριο στα εργοστάσια της εταιρίας στην Σαγκάη και στην Καλιφόρια. Στην αγορά θα βγει προς τα τέλη της χρονιάς, σε τιμή που δεν θα διαφοροποιείται αισθητά από την υπάρχουσα έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι συμβαίνει με την παραγωγή του Tesla Model 3; (+video)
To Tesla Model 3 και ο… τάρανδος (+video)
Αυτό είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο παγκοσμίως!