Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτος Musk: «Η Tesla μπορεί να πουλά χωρίς κέρδος»!

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτος Musk: «Η Tesla μπορεί να πουλά χωρίς κέρδος»!

ΝΕΑ

Απίστευτος Musk: «Η Tesla μπορεί να πουλά χωρίς κέρδος»!

ΝΕΑ

Με τα νεύρα του ανταγωνισμού -κυρίως των παραδοσιακών Ευρωπαίων κατασκευαστών- παίζει για άλλη μια φορά ο ισχυρός άνδρας της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσία του Elon Musk έχει αλλάξει πολλά από τα δεδομένα που ίσχυαν μέχρι σήμερα στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη και κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η εξέλιξη της Tesla μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά. Και οι διαρκείς μειώσεις των τιμών στα αυτοκίνητά της τους τελευταίους μήνες έχει φέρει τεράστια αναστάτωση στην αγορά και αρκετά παράπονα από τους καταναλωτές.

Όμως ο Musk δεν φαίνεται να πτοείται. Και σε πρόσφατη δήλωσή του προς τους μετόχους και τα στελέχη της εταιρίας έκανε ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή την πολιτική της μείωσης των τιμών, καθώς ξεκάθαρος πλέον στόχος της Tesla είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Automotive News ο Musk είπε ότι “Θα ακολουθήσουμε πορεία για μεγαλύτερες πωλήσεις και μεγάλο στόλο, και αυτό θεωρούμε ως την σωστή επιλογή, σε αντίθεση με χαμηλές πωλήσεις και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους”

Οι επενδυτές και οι αναλυτές ρώτησαν τον Musk για τις συνεχόμενες μειώσεις τιμών στα αυτοκίνητα της Tesla. Και η απάντηση που πήραν ήταν ενδεικτική της διαφορετικής αντίληψης με την οποία λειτουργεί ο ανεξάντλητος Musk.

Όπως είπε η Tesla θα μπορούσε να πουλάει τα αυτοκίνητά της με μηδενικό κόστος. Και η εταιρία θα μπορούσε να έχει κέρδη μέσω της τεχνολογίας της αυτόνομης οδήγησης που θα πουλά στους καταναλωτές.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Musk είπε: “Η Tesla βρίσκεται σε μια πολύ ισχυρή στρατηγική θέση επειδή είμαστε οι μόνοι θα μπορούσαμε να πουλήσουμε με μηδενικό κέρδος και στη συνέχεια να αποφέρουμε πραγματικά τεράστια οικονομικά κέρδη στο μέλλον μέσω της αυτόνομης τεχνολογίας. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό“.

Advertisement

Πρόσθεσε επίσης ότι είναι καλύτερο να έχει η εταιρία μεγάλη παραγωγή με μικρότερο περιθώριο κέρδους, και αυτό να αντισταθμίζεται στο μέλλον από την πώληση του software για τα αυτόνομα συστήματα.

Παρ’ όλα διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι ακόμα και μετά τις μειώσεις τα περιθώρια κέρδους της Tesla είναι από τα μεγαλύτερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όμως οι πρώτες ενδείξεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, καθώς ο στόχος για 22% περιθώριο κέρδους για τους πρώτους μήνες του 2023 έμεινε στο 19%.

Ενώ και τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 24%, στα 2,5 δισ. δολάρια, παρά τον αριθμό ρεκόρ παραδόσεων αυτοκινήτων που έφθασαν στις 422.875 μονάδες. Στόχος της εταιρίας για φέτος είναι να κλείσει μεταξύ 1,8 και 2 εκατ. μονάδων, σημαντικά περισσότερες από το 1,4 εκατομμύρια μονάδες του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα μείωση τιμών από την Tesla, έξαλλοι οι ιδιοκτήτες
Tα μεταχειρισμένα Tesla χάνουν πολύ σε αξία και υπάρχει λόγος!
Πότε θα είναι έτοιμο το Tesla των 20.000 ευρώ;