Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της Tesla;

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της Tesla;

ΝΕΑ

Που θα γίνει το νέο εργοστάσιο της Tesla;

ΝΕΑ

Η Tesla προσπαθεί να αυξήσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται να αυξηθεί αντίστοιχα και ο όγκος παραγωγής των μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Ως τώρα, η Tesla έχει σε όλο τον κόσμο επτά εργοστάσια, εκ των οποίων τα πέντε είναι «Gigafactory». Οι παραγωγικές μονάδες της βρίσκονται στις ΗΠΑ, στην Κίνα και από πέρυσι και στην Ευρώπη, στη Γερμανία.

Ωστόσο, το εργοστάσιο στο Βερολίνο (φωτογραφίες), ίσως πάψει να είναι το μόνο στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς τα στελέχη της εταιρείας σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα ακόμα σε αυτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το καινούργιο «Gigafactory» θα υπάρχει προς τη Μεσόγειο και την Ιβηρική Χερσόνησο. Συγκεκριμένα, στην Ισπανία.

Advertisement
Advertisement

Αυτό προκύπτει από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Cinco Dias στο οποίο αναφέρεται ότι η Tesla προτίθεται να επενδύσει 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τού καινούργιου εργοστασίου της στην Βαλένθια.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι «θα υπάρξει μια μεγάλη επένδυση από αυτοκινητοβιομηχανία», χωρίς να την κατονομάσει. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι «οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο».

Advertisement

Η Ισπανία είναι μια ελκυστική χώρα για να επενδύσει σε αυτή η Tesla καθώς έχει παράδοση στην αυτοκινητοβιομηχανία, έχει εξειδικευμένους εργαζομένους που είναι απαραίτητοι για κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας και οι μισθοί είναι σχετικά μικροί, κάτι που επιδιώκει ο Ίλον Μάσκ, o Διευθύνων Σύμβουλός της.

Η Tesla επιδιώκει να δημιουργήσει καινούργια εργοστάσιά της το συντομότερο δυνατόν καθώς η ζήτηση για αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αυξάνεται διαρκώς και αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι αυτή θα μεγαλώσει εντονότερα στα προσεχή χρόνια.

Advertisement

Η αμερικανική εταιρεία έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζει το νέο «Gigafactory» της στο Μεξικό στο οποίο η παραγωγή αυτοκινήτων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2025, βάσει του προγραμματισμού.

Επίσης, τα στελέχη τής Tesla έχουν αρχίσει διερευνητικές συνομιλίες με κυβερνητικούς παράγοντες στον Καναδά, στη Νότια Κορέα, στην Ινδονησία και στην Ινδία με σκοπό να διαπιστώσουν κατά πόσο θα είναι διατεθειμένοι να συμφωνήσουν για τη δημιουργία καινούργιων εργοστασίων της και σε αυτές τις χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Tesla Model S Plaid είναι ο κυρίαρχος στο Nurburgring (+video)
Αυξάνουν πάλι τις τιμές των Tesla
Υπήρχε λόγος που τα Tesla Roadster βρέθηκαν στην Κίνα!

Advertisement