Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με το 6θέσιο Zeekr 009 η Geely δείχνει πως δεν αστειεύεται

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το 6θέσιο Zeekr 009 η Geely δείχνει πως δεν αστειεύεται

Mobility

Με το 6θέσιο Zeekr 009 η Geely δείχνει πως δεν αστειεύεται

Mobility

Έχοντας ένα στόχο 650.000 αυτοκινήτων έως το 2025 για τη Zeekr που ανήκει στη Geely, όλα δείχνουν πως ο Κινέζικος όμιλος έχει ξεκινήσει την προϊοντική του επέλαση.

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό από κάθε άποψη 009, δείχνει πως η Zeekr θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα σχέδια της Geely για διεκδίκηση της κορυφής των παγκόσμιων πωλήσεων.

Το Zeekr 009 είναι ένα ηλεκτρικό εξαθέσιο πολυμορφικό που εμφανίζει ισχύ 536 ίππων και αυτονομία 822 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, αποτελώντας την αιχμή του δώρατος στην προϊόντική επίθεση που φαίνεται να εξαπολύει η Geely– στην οποία ανήκει η Zeekr και μάλιστα, θέλει να παίξει το ρόλο της μάρκας με τις πολυτελείς προτάσεις. Το 009 είναι βασισμένο στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων SEA του Ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Είναι η ίδια που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων, από το Zeekr 001 και το νέο Smart #1. Η μπαταρία του είναι νέας τεχνολογίας λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου με χωρητικότητα 140 kWh. Η ισχύς των 536 ίππων αρκεί για να δώσει εξαιρετικές επιδόσεις στο 009, με ενδεικτικότερη όλων αυτή της επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα που ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Το τετρακίνητο 009 βάρους 2.830 κιλών, έχει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και διάταξη πολλαπλών συνδέσμων πίσω, ενώ προαιρετικά μπορεί να εφοδιαστεί και με αερανάρτηση ρυθμιζόμενη. Το ξεχωριστό εξωτερικό στυλ του 009 είναι δημιούργημα της ομάδας σχεδιαστών της Geely υπό την επίβλεψη του 60χρονου Stefan Sielaff με το πλούσιο βιογραφικό σε Audi και Mercedes.

Advertisement

Η ολοκλήρωση του σχεδιαστικού αυτού project, έγινε στο παγκόσμιο κέντρο σχεδιασμού της Zeekr που έχει έδρα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Η Zeekr λέει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη σειρά της για να πετύχει πωλήσεις 650.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως μέχρι το 2025. Στην αγορά της Κίνας, το μοντέλο προσφέρεται με τιμή που κυμαίνεται από τις 68.500 έως τις 82.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πρώτο μοντέλο της Zeekr της νέας μάρκας της Geely
Κινέζικο ηλεκτρικό σπάει όλα τα ρεκόρ σε ντριφτ
Τι ετοιμάζουν Renault και Geely;

 

Advertisement