ΝΕΑ

Προσοχή: Μη σταματάτε σε αυτό το κόκκινο στα Δυτικά Προάστια! (+video)

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσοχή: Μη σταματάτε σε αυτό το κόκκινο στα Δυτικά Προάστια! (+video)

ΝΕΑ

Προσοχή: Μη σταματάτε σε αυτό το κόκκινο στα Δυτικά Προάστια! (+video)

ΝΕΑ

Ένα από τα πολλά προβλήματα της καθημερινής κυκλοφορίας στην Αθήνα, είναι και η δυσλειτουργία ορισμένων φωτεινών σηματοδοτών. Ένα εξ αυτών βρίσκεται στα Δυτικά Προάστια.

Advertisement
Advertisement

Είναι αρκετές οι φορές που έχουμε βρεθεί σε διασταυρώσεις, όπου η σήμανση είναι ανεπαρκής ή τα φανάρια δυσλειτουργούν. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός, χωρίς ουσιαστικά να φταίει κανείς πέρα από τον εκάστοτε Δήμο.

Ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε και τώρα. Ο λόγος για ένα κόκκινο φανάρι επί της οδού Μπίμπιζα στα σύνορα Αγίων Αναργύρων και Ιλίου, το οποίο είναι σχεδόν μόνιμα κόκκινο.

Κάποτε, είχε ουσία, διότι μερικά μέτρα μετά το φανάρι θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν γραμμές τρένου. Διότι μία εποχή περνούσε από εκεί ο προαστιακός και πράγματι, έπρεπε να υπάρχει ένα φανάρι που θα διακόπτει την κίνηση όταν περνάει ο σιδηρόδρομος.

Advertisement
Advertisement

Το θέμα είναι πως δεν περνάει καμία αμαξοστοιχία από εκεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουν όλοι όσοι περνούν από την οδό Μπίμπιζα, ούτε είναι όλοι ντόπιοι και ξέρουν ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να σταματήσουν.

Το αποτέλεσμα είναι, συχνά-πυκνά, να δημιουργείται ένα μποτιλιάρισμα στο συγκεκριμένο φανάρι, επειδή ο μπροστά δεν γνωρίζει πως είναι ανούσια και μόνιμα κόκκινος ο φωτεινός σηματοδότης.

Βέβαια, μία φορά ανά μερικά λεπτά αναβοσβήνουν δύο πορτοκαλί φανάρια. Αυτό είναι κάτι που έγινε τα τελευταία χρόνια, διότι πριν δεν είχε παρατηρηθεί πιο πριν.

Advertisement

Όμως, ακόμα και έτσι, είναι ανούσιο, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόπτεται η κυκλοφορία και να δημιουργείται ουρά σε ένα σημείο όπου δεν περνάει ποτέ κανένας σιδηρόδρομος.

Συν τοις άλλοις, μερικά μέτρα πιο κάτω είναι η Λεωφόρος Χασιάς, όπου για να μπεις υπάρχει κι άλλο φανάρι. Συνεπώς, το προηγούμενο, πριν την παλιά σιδηροδρομική γραμμή δεν επιτελεί απολύτως κανένα σκοπό.

Advertisement

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην οδό Μπίμπιζα μεταξύ Αγίων Αναργύρων και Ιλίου, θυμηθείτε το και πείτε το σε όποιον το αγνοεί και έχει κάτσει να περιμένει ένα κόκκινο φανάρι που δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης.