Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το καινούργιο Toyota C-HR;

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το καινούργιο Toyota C-HR;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το καινούργιο Toyota C-HR;

ΝΕΑ

Ήταν ένα απρόσμενο μοντέλο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε και άλλαξε πολλά έκτοτε στην Toyota. Το καινούργιο C-HR, πρέπει να συνεχίσει τη φήμη του προκατόχου του.

Advertisement
Advertisement

Αναμφισβήτητα, θα είναι ένα από τα πιο σημαντικά νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν εντός της χρονιάς. Το νέο C-HR αναμένεται να έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά και μια μεγάλη ευθύνη εμπορικά. Κι αυτό το γνωρίζουν στην Toyota.

Η ιαπωνική εταιρεία εμφάνισε για πρώτη φορά το crossover μοντέλο της τον Μάρτιο του 2016. Και προς τα τέλη Ιουνίου 2023 θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του,

Συγκεκριμένα, αυτό θα γίνει στις 26 Ιουνίου όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Μάλιστα, η Toyota έχει δημοσιεύσει ήδη κάποιες πρώτες φωτογραφίες από το αυτοκίνητο, το οποίο είναι εντυπωσιακό.

Advertisement
Advertisement

Το σχήμα του αμαξώματός του έχει το σχήμα της σφήνας, πολλές ακμές και διακρίνεται για τον σπορτίφ σχεδιαστικό χαρακτήρα. Σε μία από τις φωτογραφίες βλέπουμε ότι στο πίσω μέρος του υπάρχει μια εγκάρσια φωτεινή λωρίδα και φωτιζόμενος ο εκεί λογότυπος της ονομασίας του.

Το καινούριο C-HR βασίζεται στην πλατφόρμα «TNGA» και θα διαθέτει το υβριδικό σύστημα που έχει εξελίξει η Toyota και έχει τοποθετήσει ήδη στο νέο Prius Plugin Hybrid.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι αυτό έχει παράλληλη/σειραϊκή λειτουργία και θα επιτρέπει στο C-HR δεύτερης γενιάς να κινείται και ως αμιγώς ηλεκτρικό για κάποια απόσταση. Πόση θα είναι αυτή, όπως και τα ακριβή στοιχεία για την απόδοσή του και τις επιδόσεις του, θα τα μάθουμε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.

Πάντως, στο Prius Plugin Hybrid η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος είναι 223 ίπποι, οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 13,6 kWh και επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο για 69 χλμ. (κατά «WLTP»).

Advertisement

Τέλος, η Toyota δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει επίσημα το γεγονός δημιουργίας και της αμιγώς ηλεκτροκίνητης έκδοσης του νέου C-HR. Εάν γίνει αυτό, προφανώς θα βασίζεται στην πλατφόρμα «E-TNGA».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota C-HR Hybrid: Ενδιαφέρον από όλες τις απόψεις
Toyota & Ίδρυμα Άρης Σταθάκης: Πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας στα σχολεία
Toyota: Με υδρογονοκίνητο αγωνιστικό στο Le Mans του 2026!