Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για ένα «καυτό» Toyota Prius;

Ελλάδα 14:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα λέγατε για ένα «καυτό» Toyota Prius;

ΝΕΑ

Τι θα λέγατε για ένα «καυτό» Toyota Prius;

ΝΕΑ

Υποτίθεται ότι η υβριδική τεχνολογία βγήκε για οικονομία. Στην Toyota βέβαια έχουν και άλλες πιο «ζωηρές» σκέψεις.

Advertisement
Advertisement

Όντας στην κορυφή του κόσμου από πωλήσεις, η Toyota έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να μελετά την παρουσία της σε κάθε κατηγορία. Ακόμα και εκεί που τα πράγματα δεν φαίνεται να έχουν κάποιο νόημα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για το νέο και εξαιρετικό από κάθε άποψη Prius. To υβριδικό μοντέλο της εταιρίας που όντας πια στην πέμπτη γενιά του, φαίνεται ότι αναζητά και αυτό την σπορ πλευρά του.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις εικόνες είναι το Toyota Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition. Παρουσιάστηκε στην αρχή της 100ής επετείου του θρυλικού αγώνα αντοχής 24 Ωρών του Le Mans. Και στόχο έχει να δείξει την μεταφορά τεχνολογίας που μπορεί να υπάρχει μεταξύ των αυτοκινήτων παραγωγής και των αγωνιστικών του WEC που αναπτύσει το τμήμα Gazoo Racing.

Advertisement
Advertisement

Το σπορ Prius concept διαθέτει ένα πιο “φορτωμένο” αεροδυναμικό πακέτο, που περιλαμβάνει εμπρός προφυλακτήρες, ένα splitter, πλαϊνές ποδιές, “φρύδια” στα φτερά, μια μεγάλη πίσω αεροτομή και έναν μεγάλο διαχύτη.

Το τμήμα επιδόσεων της Toyota έχει επίσης προσθέσει ένα καπό από ανθρακονήματα και φώτα LED τεσσάρων σημείων εμπνευσμένα από το GR010 Hybrid.

Advertisement

Εξοπλισμένο με ειδικά διαμορφωμένες ζάντες RAYS διαστάσεων 18 ιντσών και ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S σε μέγεθος 235/50 R18, το σπορ υβριδικό διαθέτει επίσης και ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση.

Advertisement

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν θα προχωρήσει μία τέτοια έκδοση και σε φάση παραγωγής. Πάντως με την φόρα που έχουν πάρει στην Toyota με τα απίστευτα GR μοντέλα τους δεν θα ήταν μία κακή ιδέα. Το αντίθετο μάλιστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάνω-κάτω φέρνει η Toyota στα plug-in υβριδικά
Έρχεται σπορ έκδοση για το Toyota Prius
Οδηγούμε το νέο Toyota Prius Plug in Hybrid στην Αττική

 

Advertisement