Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δοκιμές e-fuels της Eneos με Toyota

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές e-fuels της Eneos με Toyota

ΝΕΑ

Δοκιμές e-fuels της Eneos με Toyota

ΝΕΑ

H Eneos επέλεξε μοντέλα της Toyota για να δείξει την αποδοτικότητα των συνθετικών καυσίμων της.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία των συνθετικών καυσίμων (e-fuels) έχει αρχίσει να εξελίσσεται περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Μετά τον Όμιλο Volkswagen και τον Όμιλο Stellantis, η Eneos, η ιαπωνική εταιρεία πετρελαιοειδών, παρουσίασε τα αποτελέσματα των δοκιμών της στον συγκεκριμένο τύπο καυσίμων.

Έπειτα από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα είναι δυνατή η χρήση των θερμικών κινητήρων στα καινούργια αυτοκίνητα αρκεί να χρησιμοποιούν αυτά, η Eneos παρουσίασε τα συνθετικά καύσιμά της πραγματοποιώντας δοκιμή με δύο μοντέλα τής Toyota.

Αυτά ήταν ένα GR86 και ένα Prius Plug-in Hybrid. H δοκιμή έγινε στο Κέντρο Ασφάλειας Κυκλοφορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας το οποίο βρίσκεται κοντά στην πίστα «Fuji Speedway». Στα αυτοκίνητα τοποθετήθηκε καύσιμο το οποίο αποτελούνταν κατά 10% από e-fuel και κατά 90% από αμόλυβδη βενζίνη.

Advertisement
Advertisement

Παρών στην δοκιμή ήταν και ο Τσούνεχαρου Σάτο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota, ο οποίος οδήγησε τα δύο αυτοκίνητα. Από την εταιρεία, δεν ανακοινώθηκε εάν σε αυτά είχαν γίνει κάποιες μετατροπές στον κινητήρα τους ή όχι, ωστόσο το αποτέλεσμα της επίδειξης ήταν θετικό.

Ο Τακέσι Σάιτο, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eneos, δήλωσε μετά τη δοκιμή ότι η εταιρεία θα αρχίσει την παραγωγή συνθετικών καυσίμων σε μικρή κλίμακα, με σκοπό να αποκτήσει την τεχνογνωσία και να παράγει μεγάλες ποσότητες από το 2030 και έπειτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι νέο ετοιμάζει η Toyota Gazoo Racing;
Το μοναδικό σύστημα παραγωγής της Toyota (+video)
Νέα Toyota Corolla: Ανεβάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά

 

Advertisement