Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Toyota GR Corolla;

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει η Toyota GR Corolla;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει η Toyota GR Corolla;

ΝΕΑ

Η Toyota φιλοδοξεί η GR Corolla να έχει την ίδια απήχηση με το GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα δείχνουν, μπήκε τέλος στην επί σχεδόν έναν χρόνο αναμονή για την GR Corolla. Το νέο hot hatch μοντέλο της Toyota άρχισε να διατίθεται στις ΗΠΑ, χαροποιώντας όσους θέλουν να το αποκτήσουν.

Θυμίζουμε ότι η GR Corolla έχει τον καινούργιο τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 305 ίππους/6.500 σ.α.λ. (303 ίπποι στην έκδοση για την Αμερική) και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 370 Nm/3.000-5.550 σ.α.λ. Βεβαίως, για την παραδοσιακή αυτοκινητική κουλτούρα των Αμερικανών η χωρητικότητά του είναι «άνευ σημασίας», ωστόσο η απόδοσή του και τα γενικότερα τεχνικά και δυναμικά χαρακτηριστικά τού οχήματος το κάνουν να είναι επιθυμητό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η GR Corolla θα διατίθεται σε τρεις διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις. Η βασική τιμή της Core») είναι 35.900 δολάρια (περίπου 35.935 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), χωρίς το κόστος προετοιμασίας και τα λεγόμενα «έξοδα φακέλου» για τον αντιπρόσωπο.

Η μεσαία εκδοχή της, η «Circuit Edition», κοστίζει 42.900 δολάρια (περίπου 42.940 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει οροφή από ανθρακονήματα, άνοιγμα-αεραγωγό στο καπό, μικρή αεροτομή πίσω και δερμάτινη επένδυση στο εσωτερικό και τον μοχλό ταχυτήτων.

Advertisement

Τέλος, η κορυφαία εξοπλιστική έκδοση, η «Morizo Edition», κοστίζει 49.900 δολάρια (περίπου 49.945 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Πρόκειται για μια ειδική έκδοση η οποία θα διατεθεί σε 200 μονάδες και θα έχει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα. Σε αυτή, το αυτοκίνητο είναι ελαφρύτερο κατά 45 κιλά, συγκριτικά, ο κινητήρας αποδίδει μεγαλύτερη ροπή (399 Nm) και διαθέτει ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Όπως έγινε γνωστό, αυτή θα είναι διαθέσιμη έπειτα από έναν χρόνο, από το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως ξεπερνά ο κινητήρας της Toyota GR Corolla τους 300 ίππους;
Τα πρώτα drift πλάνα της Toyota GR Corolla (+video)
Δημοπρασία για τη «γιαγιά» της Toyota GR Corolla (+video)