Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως ξεπερνά ο κινητήρας της Toyota GR Corolla τους 300 ίππους;

Ελλάδα 3:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως ξεπερνά ο κινητήρας της Toyota GR Corolla τους 300 ίππους;

ΝΕΑ

Πως ξεπερνά ο κινητήρας της Toyota GR Corolla τους 300 ίππους;

ΝΕΑ

Η αυξημένη ισχύς του τρικύλινδρου 1.600άρη της Toyota που ενώ στο GR Yaris αποδίδει 261 ίππους, στην GR Corolla ξεπερνά τους 300, είναι αποτέλεσμα κάποιων επεμβάσεων που έχουν μηχανολογικό ενδιαφέρον.

Advertisement
Advertisement

Με 261 ίππους στο GR Yaris, ο κινητήρας G16E-GTS ήταν ήδη ο ισχυρότερος τρικύλινδρος παραγωγής αλλά η Toyota για την αντίστοιχη έκδοση της Corolla ήθελε κάτι ακόμα πιο δυνατό.

Για το λόγο αυτό, τα έμβολα είναι κατασκευασμένα από πιο ανθεκτικό υλικό, αν και η Toyota τηρεί σιγή ιχθύος για το ακριβές κράμα που χρησιμοποιεί και το ίδιο ισχύει για τις βαλβίδες εξαγωγής, οι οποίες είναι μεγαλύτερες και με πιο σκληρά ελατήρια βαλβίδων. Το turbo με ρουλεμάν, το οποίο είναι ενσωματωμένο απευθείας στην πολλαπλή εξαγωγής, δουλεύει με 10% μεγαλύτερη πίεση. Μεγαλύτερη είναι και η χωρητικότητα του ψυγείου λαδιού που έχει η GR Corolla σε σχέση με το GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα, όφελος σε επίπεδο απόδοσης προκύπτει και από τη διαμόρφωση της εξάτμισης, με μια από τις τρεις απολήξεις να έρχεται κεντρικά στον πίσω προφυλακτήρα, με τρόπο τέτοιο που κάνει ακόμα πιο ομαλή τη ροή των καυσαερίων. Η συναρμολόγηση του κινητήρα γίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο χέρι, κάτι που ισχύει και για το υπόλοιπο αυτοκίνητο που συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Toyota στο Motomachi.

Ο κινητήρας αυτός, είναι ένας από τους λίγους στην αγορά που εμφανίζουν απόδοση 100 ίππων ανά κύλινδρο. Αξίζει να σημειώσουμε πως η ειδική του απόδοση είναι αντίστοιχη εκείνης του κινητήρα της Bugatti Chiron, καθώς φτάνει τους 187,5 ίππους ανά λίτρο χωρητικότητας. Το γεγονός αυτό είναι που μεγιστοποιεί το «μύθο» γύρω από τη νέα έκδοση της Corolla, καθώς το σε κάθε άλλη περίπτωση «συμβατικό» αμάξωμα του μοντέλου, φιλοξενεί ένα πραγματικά εξωτικό κινητήρα με κορυφαία απόδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι ενεργειακές κυψέλες της Toyota κολυμπούν!
Toyota GR Yaris με 8άρι αυτόματο
F1: Οδηγός… εσωρούχων FIA!

Advertisement

 

 

 

Advertisement