Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Vector M-12: Μια αμερικάνικη Lamborghini Diablo

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vector M-12: Μια αμερικάνικη Lamborghini Diablo

ΝΕΑ

Vector M-12: Μια αμερικάνικη Lamborghini Diablo

ΝΕΑ

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και εκπληκτικό Vector M-12 του 1999 θα «βγει στο σφυρί» στις 20-27 Μαρτίου σε εκδήλωση που θα διοργανώσει η Barrett-Jackson.

Advertisement
Advertisement

Ίσως ο λόγος που το M-12 θυμίζει τη θρυλική Lamborghini Diablo έχει να κάνει με το ότι η μικρή αμερικάνικη εταιρεία βρισκόταν υπό τη διεύθυνση της Megatech, η οποία  και αυτή με τη σειρά της άνηκε -εκείνη τη χρονική περίοδο- στη Lamborghini.

Η Barrett-Jackson ανακοίνωσε ότι στη λίστα των αυτοκινήτων που είναι προς πλειστηριασμό βρίσκεται το Νο.12 από τα συνολικά 14 M-12 που κατασκευάστηκαν συνολικά.

Διαβάστε ακόμα: Η Lamborghini Diablo έγινε 30 ετών!

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά το Vector M-12 είναι βαμμένο σε μαύρο μεταλλικό χρώμα και ασημένιες τριάκτινες ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η κόκκινη δερμάτινη επένδυση, ενώ -παράλληλα- συνδυάζει μαύρα δερμάτινα σημεία και piano black επιφάνειες.

Advertisement

Κάτω από το καπό φωλιάζει ο γνώριμος 5.7 λτ. ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, τον οποίο έχουμε συναντήσει στη Lamborghini Diablo. Αποδίδει 500 ίππους και 576 Nm ροπής, επιτρέποντας στο αμερικάνικο supercar να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει ενισχυθεί ο συμπλέκτης του τον Νοέμβριο του 2019 και η λίστα αναφέρει πως η καμπίνα τροποποιήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει πιο ψηλούς επιβάτες. Βέβαια, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς επετεύχθη κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν ακόμα εκτιμήσεις για το εν λόγω μοντέλο, το οποίο έχει σημειώσει περίπου 4.500 χιλιόμετρα στο οδόστρωμα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Arc: Στα 100.000 ευρώ η τιμή της ηλεκτρικής Vector
Η Lamborghini Diablo έγινε 30 ετών!
Lamborghini Diablo μόνο με 4.112€!