Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δημοπρασία για τη «γιαγιά» της Toyota GR Corolla (+video)

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δημοπρασία για τη «γιαγιά» της Toyota GR Corolla (+video)

ΝΕΑ

Δημοπρασία για τη «γιαγιά» της Toyota GR Corolla (+video)

ΝΕΑ

Το μοντέλο- πρόγονος της GR Corolla, ήταν «απέναντι» στο VW Golf GTi τη δεκαετία του 1980, τότε που η Toyota έδειχνε πως θέλει να ανταγωνιστεί όλους τους mainstream κατασκευαστές σε όλες τις κατηγορίες.

Advertisement
Advertisement

Σχεδόν 40 χρόνια πριν, η Toyota είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλες τις κατηγορίες για να είναι ανταγωνιστική παντού και να έχει «εκπροσώπους».

Το Golf GTi που όρισε την κατηγορία, ήταν αυτό που είχε μπει στο στόχαστρο της Toyota εκείνη την εποχή που όλοι σχεδόν οι κατασκευαστές είχαν το δικό τους αυτοκίνητο να προτείνουν. Αν και για να είμαστε πιο ακριβείς, πρέπει να πούμε πως η πισωκίνητη AE86 ήταν αναμφίβολα η πιο διάσημη Corolla της δεκαετίας του 1980 στους «κύκλους» όλων όσοι είχαν ροπή προς τις επιδόσεις και την απόδοση. Η προσθιοκίνητη hatchback εκδοχή της Corolla εκείνης της εποχής, είναι σίγουρα ένα από τα μοντέλα που μέχρι τώρα είχαν περάσει «κάτω από τα ραντάρ» των «ανήσυχων».

Η έκδοση FX16, όπως ήταν γνωστή στις ΗΠΑ, κινούνταν από το εν σειρά τετρακύλινδρο 4A-GE 1,6 λίτρων. Το συγκεκριμένο GT-S του 1987 των φωτογραφιών, βρέθηκε να δημοπρατείται από το Cars&Bids και έχει κάμποσα σημάδια πάνω του από τη χρήση μέσα στα χρόνια. Ο κινητήρας του με τους 110 ίππους συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (αντί για το πιο επιθυμητό χειροκίνητο πεντάρι με τις κοντές σχέσεις) αλλά το σαλόνι του φαίνεται πολύ περιποιημένο και διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Άνηκε σε έναν ιδιοκτήτη από την αρχή της καριέρας του έως σήμερα και εκτός των σημαδιών του αμαξώματος, όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο μοιάζει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ μάλλον λίγα είναι και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει με δεδομένη και την ηλικία του, καθώς όπως φαίνεται έχει περί τις 246.000 χιλιόμετρα έως σήμερα. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάει η δημοπρασία και κατά πόσο θα εκτιμηθεί η προϊστορία του και η «συγγένεια» του μοντέλου με το σύγχρονο αντίστοιχο που είναι η GR Corolla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Aygo X
Πως ξεπερνά ο κινητήρας της Toyota GR Corolla τους 300 ίππους;
Συγκριτική δοκιμή: Volkswagen Golf GTI vs Golf GTD

Advertisement

 

 

 

Advertisement