Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τί ακριβώς είναι η Toyota GR Corolla Morizo;

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τί ακριβώς είναι η Toyota GR Corolla Morizo;

ΝΕΑ

Τί ακριβώς είναι η Toyota GR Corolla Morizo;

ΝΕΑ

Σύντομο κουίζ: Τί έχει πέντε πόρτες, δύο καθίσματα, τρεις κυλίνδρους, 304 ίππους και φέρει το προσωνύμιο του CEO της Toyota;

Advertisement
Advertisement

Μάλλον γνωρίζετε την απάντηση, αφού πρόκειται για μία ακόμη ειδική έκδοση της GR Corolla.

Αυτή είναι πιθανότατα η έκδοση πίστας που ονειρευόταν εξαρχής για τον εαυτό του ο Πρόεδρος της Toyota (Akio Toyoda), για αυτό άλλωστε και η ιαπωνική εταιρεία έδωσε το προσωνύμιο του ισχυρού άνδρα (όταν αυτός φοράει τη στολή των αγώνων) στην ειδική έκδοση. Αυτή είχε ένα και μόνο σκοπό, να γίνει πιο γρήγορη στην πίστα, και για αυτό το λόγο αποχωρίστηκε την πίσω σειρά καθισμάτων, απέκτησε οροφή από carbon και έτσι έγινε 45 κιλά ελαφρύτερη.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της Toyota πάντως δεν πείραξαν τις πίσω πόρτες της GR Corolla (απλά άλλαξαν το υλικό σε αλουμίνιο), σε ένα οξύμωρο σχέδιο ομολογουμένως. Άφησαν την τριπλή απόληξη της εξάτμισης, έκαναν σφυρήλατες τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ενώ κόντυναν και τις τρείς πρώτες σχέσεις στο μηχανικό 6άρι κιβώτιο ΙΜΤ. Οι μικροεπεμβάσεις στο μοτέρ ανέβασαν τη ροπή του υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου στα 400 Nm (από 370), άφησαν τη συνολική απόδοση στους 304 ίππους και πιθανότατα συντόμευσαν τη διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα που στην περίπτωση της GR Corolla χρειάζεται 5 δευτερόλεπτα.

Η GR Corolla Morizo Edition προορίζεται για την αγορά των ΗΠΑ (μέσω κλήρωσης) και της Ιαπωνίας, ενώ θα παραχθεί σε 200 μονάχα αντίτυπα. Ένα από αυτά θα πρέπει σίγουρα να καταλήξει το γκαράζ του Akio Toyoda, ο οποίος μάλλον θα σκέφτεται να δώσει αύξηση στον άνθρωπο που είχε την έμπνευση να δοθεί το πραγματικό όνομα (Morizo Kinoshita) του ίδιου σε μία ειδική έκδοση της Corolla, και μάλιστα την ταχύτερη όλων των εποχών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota Aygo X
Η Toyota ετοιμάζει το πρώτο της van μαζί με τη Stellantis
Toyota MyT: Η διασύνδεση με το αυτοκίνητο σε άλλο επίπεδο

Advertisement