Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα ήταν τα κέρδη της Toyota;

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα ήταν τα κέρδη της Toyota;

ΝΕΑ

Πόσα ήταν τα κέρδη της Toyota;

ΝΕΑ

Εκπρόσωπος της Toyota ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους τα οποία προκάλεσαν έκπληξη.

Advertisement
Advertisement

Η εμπορική πορεία της Toyota έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθείται τόσο από τους αναλυτές της παγκόσμιας αγοράς όσο και από τους ανταγωνιστές της. Ίσως είναι ένα «βαρόμετρο» για την πορεία του κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας και το τι πρόκειται να γίνει σε αυτήν.

H ιαπωνική εταιρεία γνωστοποίησε τα αποτελέσματα από το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (δηλαδή από πρώτη Απριλίου έως 30 Ιουνίου). Βάσει αυτών, τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 42% συγκριτικά με αυτά της αντίστοιχης περυσινής χρονικής περιόδου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η Toyota είχε κέρδη 578,66 δισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 4,25 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία), όταν πέρυσι ανακοίνωσε 997,4 δισεκατομμύρια γιεν (περίπου 7,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Οι αναλυτές της αγοράς ανέμεναν πτώση των κερδών της εταιρείας αλλά υπολόγιζαν να είναι στο επίπεδο του 15%. Το γεγονός ότι η μείωση που ανακοινώθηκε ήταν σχεδόν τριπλάσια προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Το αποτέλεσμα ήταν να μειωθεί η τιμή της μετοχής της Toyota κατά 3% σε μία ημέρα.

Advertisement

Ως κύρια αιτία της σημαντικής πτώσης των κερδών της στο συγκεκριμένο τρίμηνο αναφέρεται η μειωμένη παραγωγή αυτοκινήτων εξαιτίας της έλλειψής ημιαγωγών. Θυμίζουμε ότι η Toyota έχει αναθεωρήσει τρεις φορές προς τα κάτω εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος τον στόχο παραγωγής της για το σύνολο του τρέχοντος οικονομικού έτους. Ως τώρα, η μείωση της παραγωγής οχημάτων της έχει φτάσει στο 10%.

Advertisement

Εκπρόσωπος της Toyota ανακοίνωσε ότι λόγω του προβλήματος στην εφοδιαστική αλυσίδα των τσιπ η εταιρεία δεν είναι σε θέση να καλύψει τη ζήτηση και ότι οι πελάτες της χρειάζεται να περιμένουν πολύ μέχρι να παραλάβουν το αυτοκίνητο που έχουν παραγγείλει. Πάντως, δήλωσε ότι δεν αλλάζει ο στόχος που έχει τεθεί αναφορικά με τη συνολική ετήσια παραγωγή της ο οποίος είναι τα 9,7 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)
Toyota και WRC: Μία σχέση γεμάτη δόξα, νίκες και εξέλιξη
«Παιχνιδάκι» τα 500 άλογα για το Toyota GR Yaris (+video)

Advertisement