Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Παιχνιδάκι» τα 500 άλογα για το Toyota GR Yaris (+video)

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Παιχνιδάκι» τα 500 άλογα για το Toyota GR Yaris (+video)

ΝΕΑ

«Παιχνιδάκι» τα 500 άλογα για το Toyota GR Yaris (+video)

ΝΕΑ

Tο θαυματουργό τρικύλινδρο μοτέρ της Toyota των 1,6 λίτρων κρύβει πολλές δυνατότητες. Και τα 500 άλογα είναι ένας εύκολος στόχος.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota GR Yaris αλλά και η  GR Corolla που ήδη έχει εμφανιστεί, είναι δύο αυτοκίνητα που γράφουν την δική τους ιστορία, σε ένα τοπίο που κυριαρχεί η ηλεκτροκίνηση και τα πανομοιότυπα SUV.

Η Toyota έχει βάλει σε αυτά τα αυτοκίνητα την τεράστια αγωνιστική της εμπειρία και ένα απίστευτο δημιουργικό κέφι, δημιουργώντας δύο πραγματικά σπορ βόμβες με ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς.

Κυρίαρχο ρόλο στην παρουσία των δύο αυτοκινήτων παίζει ο κινητήρας. Με κωδική ονομασία G16E-GTS, είναι ένα τρικύλινδρο θαύμα μόλις 1.600 κ.εκ. με απόδοση που φθάνει στα 272 άλογα στο GR Yaris και στα 305 στην GR Corolla.

Advertisement
Advertisement

Όπως ήταν προφανές, οι βελτιωτές έπιασαν από την πρώτη στιγμή δουλειά, βλέποντας στο μικρό μοτέρ τεράστιες κρυμμένες δυνατότητες. Και μία τέτοια βελτίωση παρακολουθούμε στο video που παραθέτουμε, από το αυστραλέζικο κανάλι Motive Video στο YouTube.

Οι συγκεκριμένοι βελτιωτές έχουν ήδη αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο μοτέρ, έχοντας και το ρεκόρ για το ταχύτερο GR Yaris στο τετρακοσάρι σε αγώνα dragster με χρόνο 10,8 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Αν και εντυπωσιακό σε απόδοση από την “μαμά” του, το μικρό αυτό μοτέρ έχει τεράστιες δυνατότητες. Όπως αναφέρουν οι βελτιωτές του Motive TV, παρατήρησαν ότι το μοτέρ ελαφρώς «υπολειτουργεί» ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπερθερμαίνεται το σύστημα τετρακίνησης.

Ο στάνταρ «εγκέφαλος» βάζει κάποια όρια στον τρόπο που λειτουργεί το μοτέρ στις υψηλές στροφές. Εκεί, στην κεντρική μονάδα ελέγχου, μπορεί να γίνει αρκετή δουλειά για να ξεκλειδωθούν αρκετά κρυμμένα άλογα.

Advertisement

Για ακόμα πιο «προχωρημένες» καταστάσεις, μπορείτε να ξεκινήσετε με την αλλαγή των ελατηρίων των βαλβίδων και να βάλετε νέους πιο άγριους εκκεντροφόρους, κάτι που σύμφωνα με το Motive TV αλλάζει εντελώς την εικόνα του κινητήρα.

Από εκεί και πέρα το πεδίο είναι ελεύθερο, ανάλογα τα χρήματα και τον χρόνο που έχει κανείς, τα 500 άλογα είναι πραγματικό «παιχνιδάκι» για αυτό το εκπληκτικό μοτέρ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στους πόσους ίππους μπορεί να φτάσει το Toyota GR Yaris;
Η Toyota εξελίσσει αυτόματο κιβώτιο για το GR Yaris
Τα πρώτα drift πλάνα της Toyota GR Corolla (+video)