Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό Toyota Hilux στον κόσμο (+video)

ΝΕΑ

Το Toyota Hilux AT44 είναι ένα «τέρας» με έξι θηριώδεις τροχούς, φτιαγμένο για να μη σταματά πουθενά -ούτε και στην άκρη του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η Arctic Trucks έχει κερδίσει την απόλυτη φήμη για την κατασκευή σκληροπυρηνικών pick up για να αντιμετωπίζουν ακραία δύσκολες συνθήκες.

Από την Arctic Trucks, το νέο δημιούργημα με βάση ένα Toyota Hilux, ονομάζεται AT44 λόγω των ελαστικών που χρησιμοποιεί. Μόνο που για τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι τροχοί του αυτοκινήτου είναι 6 και όχι τέσσερις. Το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε από το κανάλι του Youtube, Barcroft Cars σε μια σειρά video που έχουν να κάνουν με ακραίες περιπτώσεις οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Για να φτιαχτεί το AT44 6×6, η Arctic Trucks έπρεπε να αποσυναρμολογήσει ένα Toyota Hilux. Το 80% του πλαισίου αντικαταστάθηκε, ενώ το υπόλοιπο 20% ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων προκειμένου να ενισχυθεί η αντοχή του συνόλου αλλά και να αποκτήσει την πληθωρική εμφάνιση που είναι απαραίτητο συνοδευτικό μιας τέτοιας κατασκευής. Το Hilux AT44 6×6 κινείται με την υποστήριξη ενός κινητήρα ντίζελ με χωρητικότητα 3,0 λίτρων που έχει τροποποιηθεί κατάλληλα για να καίει καύσιμο αεροπλάνων.

Αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να διασφαλιστεί πως το καύσιμο θα είναι στη μορφή που πρέπει ακόμα και σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -43 βαθμούς κελσίου. Το ρεζερβουάρ του καυσίμου είναι χωρητικότητας 750 λίτρων για να έχει την απαραίτητη επάρκεια και να μη σταματάει πουθενά. Τα ελαστικά του είναι 44 ιντσών με μαλακά πλαϊνά, κάτι που θεωρείται απαραίτητο για τις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο θα πρέπει να κινηθεί με ξεφούσκωτα ελαστικά, σε σημεία με «περίεργο» έδαφος.

Advertisement

Μπορεί η Arctic Trucks να μην έχει ανακοινώσει τιμή για το Hilux 6×6 αλλά στο video που έχουμε πιο κάτω, φαίνεται πως η τιμή του είναι 275.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota και WRC: Μία σχέση γεμάτη δόξα, νίκες και εξέλιξη
«Παιχνιδάκι» τα 500 άλογα για το Toyota GR Yaris (+video)
Συγκριτικό: Toyota Yaris 1.5 VS Peugeot 208 1.2