Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα χρήματα έχασε η Toyota σε μία ημέρα;

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα χρήματα έχασε η Toyota σε μία ημέρα;

ΝΕΑ

Πόσα χρήματα έχασε η Toyota σε μία ημέρα;

ΝΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες η Toyota αναγκάστηκε να διακόψει την παραγωγική διαδικασία στα εργοστάσιά της που έχει στην Ιαπωνία. Πλέον, έχουν γίνει γνωστά κάποια στοιχεία που αφορούν στο πρόβλημα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο, αναγκάστηκε να διακόψει την κατασκευή των αυτοκινήτων της στην Ιαπωνία για μία ημέρα, εξαιτίας προβλήματος που παρουσιάστηκε στις γραμμές παραγωγής αυτών.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης η εταιρεία. Το συμβάν έγινε την ίδια ημέρα που παρουσιάστηκε πρόβλημα σε αεροδρόμια της Βρετανίας και της Ιταλίας το οποίο προκάλεσε καθυστερήσεις και αναβολές στις πτήσεις σε διεθνές επίπεδο.

Η Toyota διέψευσε ότι το πρόβλημα στην παραγωγή αυτοκινήτων της οφείλεται σε επίθεση χάκερς και δήλωσε ότι οφείλεται σε δυσλειτουργία κατά τη διάρκεια αναβάθμισης του λογισμικού στο σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής: «Γνωρίζουμε ότι η δυσλειτουργία του συστήματος δεν προκλήθηκε από κυβερνοεπίθεση. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε την αιτία.

»Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για ακόμα μία φορά από τους πελάτες μας, τους προμηθευτές μας και όλους τους συνεργάτες μας για την ενόχληση που προκάλεσε η προσωρινή αναβολή της παραγωγής».

Advertisement

Προφανώς, η ημερήσια διακοπή της λειτουργίας στα συγκεκριμένα εργοστάσια της Toyota στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είχε κάποιο κόστος για την εταιρεία.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το συνολικό ποσό των χαμένων εσόδων για εκείνη την ημέρα έφτασε τα 356 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 327,4 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Θυμίζουμε ότι στις 28 Φεβρουαρίου 2022 η Toyota είχε αναγκαστεί να διακόψει πάλι την παραγωγή αυτοκινήτων της. Τότε είχε αποδειχτεί ότι αιτία ήταν η κυβερνοεπίθεση που είχε δεχτεί στα συστήματά του προμηθευτής της, κάτι που καθυστέρησε την έγκαιρη παράδοση των απαραίτητων τμημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι θα αποκαλύψει η Toyota στις 6 Σεπτεμβρίου;
Η Toyota Ελλάς και πάλι δίπλα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις
Νέο Toyota Prius: Το τερπνόν δια του ωφελίμου

Advertisement