ΝΕΑ

Νέο Toyota C-HR: Υψηλή τεχνολογία για οδηγό και επιβάτες

Ελλάδα 19:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Toyota C-HR: Υψηλή τεχνολογία για οδηγό και επιβάτες

ΝΕΑ

Νέο Toyota C-HR: Υψηλή τεχνολογία για οδηγό και επιβάτες

ΝΕΑ

Η Toyota επιστράτευσε όλη την δημιουργικότητα των έμπειρων ανθρώπων της στην κατασκευή του νέου C-HR. Κυρίως αυτών που ζουν στην Ευρώπη και εμπνέονται από τα ευρωπαϊκά οδηγικά και αισθητικά ήθη.

Advertisement
Advertisement

Μετά από αρκετή μελέτη και πολλή εξέλιξη έφερε στην παραγωγή την δεύτερη γενιά του πολυαναμενόμενου και ακόμη καλύτερου C-HR, κάνοντας εκ νέου τη διαφορά στην κλάση.

Η εμφάνιση του νέου C-HR διατηρεί και ενισχύει τον μοναδικό του πρωτοποριακό χαρακτήρα, ενώ, εξελίσσει την σχεδιαστική γλώσσα ακόμα περισσότερο και την εντάσσει μέσα στην γενικότερη στροφή της εταιρίας προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της.

Η χαρακτηριστική coupe-crossover προσέγγιση παραμένει αδιαπραγμάτευτη και ελάχιστα τροποποιημένη σε ότι έχει να κάνει με την κατανομή των όγκων. Σε αυτή τη νέα γενιά, το C-HR έχει γίνει ακόμη πιο μοντέρνο και δυναμικό, με πιο αθλητικό κόψιμο και ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές λεπτομέρειες που καταφέρνουν να αποφεύγουν την παγίδα του αχρείαστου εντυπωσιασμού. Το σημαντικό εδώ είναι η έντονη οπτική παρουσία του αυτοκινήτου στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Toyota C-HR είναι πιο εξηλεκτρισμένο και αποδοτικό από ποτέ. Υπάρχουν συνολικά τέσσερις επιλογές κινητήρων ώστε να μπορεί να επιλέξει ο πελάτης αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής του.

Πιο συγκεκριμένα, διαθέσιμο είναι όλο το υβριδικό οπλοστάσιο της Toyota, έτσι το νέο C-HR διατίθεται με την 5ης γενιάς Hybrid Electric τεχνολογία (1.8 HEV 142 ίππους, 2.0 HEV 198 ίππους), ενώ, προσφέρει μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά την επιλογή ευφυούς τετρακίνησης 2.0 HEV AWD-i, νέο Plug-in Hybrid Electric κινητήρα με κορυφαία αυτονομία EV, ισχύ 223 ίππων και καινοτόμα συστήματα όπως είναι το ‘‘Predictive EV Drive’’.

Advertisement

Πρόκειται για την πιο πλήρη γκάμα υβριδικών συνόλων στην κατηγορία, με την Toyota να έχει κάνει πολλές και καίριες επεμβάσεις σε επιλεγμένα σημεία έτσι ώστε οι τεχνικές που έχει εξελίξει μέχρι τώρα να γίνουν ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Advertisement

Η μπαταρία είναι πλέον μικρότερη και ελαφρύτερη αλλά με μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα, κάτι που επέτρεψε στους μηχανικούς να την τοποθετήσουν κάτω από τα εμπρός καθίσματα και έτσι να γλιτώσουν ωφέλιμο χώρο για τον χώρο αποσκευών.

Υπάρχει επίσης νέα κεντρική μονάδα ελέγχου η οποία μάλιστα στην τετρακίνητη έκδοση είναι πλέον μία στο εμπρός μέρος (δεν υπάρχει δεύτερη στον πίσω ηλεκτροκινητήρα), μειώνοντας έτσι το βάρος του αυτοκινήτου και ελευθερώνοντας χώρο στο πίσω μέρος. Επιμέρους αλλαγές και βελτιώσεις εντοπίζονται και στο σύστημα μετάδοσης το οποίο είναι νέας σχεδίασης με διαφορετικά υλικά και περιορισμένες τριβές για μείωση της κατανάλωσης αλλά και των μηχανικών θορύβων.

Advertisement

Το σύστημα τετρακίνησης είναι περισσότερο εξελιγμένο, με τον πίσω ηλεκτροκινητήρα να εμπλέκεται μόνιμα στην κίνηση του αυτοκινήτου και να παραμένει ενεργός έως και τα 180 χλμ/ώρα που είναι η τελική του ταχύτητα.

Το νέο και πολυτάλαντο Toyota C-HR παρέχει στον οδηγό νέα ψηφιακή εμπειρία χρήσης, με τον νέο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3’’, σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect 12,3’’ και πλήθος συνδεδεμένων και απομακρυσμένων υπηρεσιών.

Εννοείται πως η Toyota έριξε μεγάλο βάρος στην προηγμένη ασφάλεια που προσφέρει το νέο και αξιόλογο μοντέλο της μέσω της αναγνωρισμένης ομπρέλας ασφαλείας T-Mate η οποία ενσωματώνει την τρίτη γενιά του Toyota Safety Sense.

Η Toyota μεταξύ άλλων, με το νέο C-HR επενδύει και στην ολιστική διαχείριση της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας με τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών σε πάνω από 100 μέρη του οχήματος αλλά και τη χρήση ενός νέου υλικού, μη ζωικής προέλευσης, ως εναλλακτική του δέρματος. Η ευαισθητοποίηση της σε ότι αφορά στο περιβάλλον είναι δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρώτη επαφή με το νέο Toyota C-HR
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Toyota C-HR
Πως θα κινηθεί η Toyota για τα ηλεκτρικά της;