ΝΕΑ

Τι θα αποκαλύψει η Toyota στις 6 Σεπτεμβρίου;

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα αποκαλύψει η Toyota στις 6 Σεπτεμβρίου;

ΝΕΑ

Τι θα αποκαλύψει η Toyota στις 6 Σεπτεμβρίου;

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε στη δημοσιότητα το teaser ενός νέου πολυτελούς SUV.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξεκίνησε ως φήμη στα ιαπωνικά περιοδικά νωρίτερα φέτος, απέχει μια εβδομάδα από το να γίνει πραγματικότητα. Η Toyota, πάντως, απέφυγε επιμελώς να κατονομάσει το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, η μοναδική εικόνα teaser επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για την SUV εκδοχή του Century, με premium χαρακτηριστικά, αφού ο σοφέρ που φοράει γάντια πρόκειται να ανοίξει την πίσω πόρτα. Το παραδοσιακό σεντάν, το οποίο έχει πωληθεί σε μεγάλο βαθμό μόνο στην Ιαπωνία, ήταν πάντα ένα όχημα με σοφέρ, επομένως η Toyota θέλει να διατηρήσει την παράδοση με το αντίστοιχο SUV.

Λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, αλλά έχουν διαρρεύσει μερικές ενδιαφέρουσες φήμες για το πώς το SUV δεν θα σχετίζεται μηχανικά με το ομώνυμο σεντάν. Αντίθετα, μπορεί να είναι μια εξαιρετικά σικ παραλλαγή του Grand Highlander,

Advertisement
Advertisement

Λέγεται ότι «εμπνέεται» από μια plug-in υβριδική εγκατάσταση, δανεισμένη από το Lexus TX 550h+ . Το τελευταίο έχει έναν κινητήρα V6 3,5 λίτρων που παράγει συνδυασμένη ισχύ 406 ίππων και απροσδιόριστη ποσότητα ροπής.

Το SUV Century αναμένεται να είναι σημαντικά πιο ακριβό από το Land Cruiser. Φημολογείται ότι η Toyota σκοπεύει να το πουλήσει αποκλειστικά με καθίσματα δύο σειρών και σε αντίθεση με το σεντάν, ενδέχεται να υπάρχουν σχέδια για εξαγωγή του μοντέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πανίσχυρο θα είναι το MG Cyberster
Το Flyover και το Μετρό, αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης
Η Toyota Ελλάς και πάλι δίπλα στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις