Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τομάτες και φράουλες από την Toyota

Ελλάδα 12:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τομάτες και φράουλες από την Toyota

ΝΕΑ

Τομάτες και φράουλες από την Toyota

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει δωρεάν στα εργοστάσιά της, φράουλες και τομάτες, δικής της παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, η μετάβαση στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνει και άλλες πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ορισμένα εργοστάσια χρησιμοποιούν ήδη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατασκευάζοντας αυτοκίνητα με εξαρτήματα από ανακυκλωμένα πλαστικά και άλλα απόβλητα.

Δύο εργοστάσια της Toyota έχουν υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση στο να είναι πράσινο, χρησιμοποιώντας θερμότητα και απόβλητα CO2, για την καλλιέργεια φράουλας και τομάτας!

Η Toyota γνωρίζει καλά τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της υπερβολικής θερμότητας και του CO2. Τον Απρίλιο του 2022, αγρότες βοήθησαν την αυτοκινητοβιομηχανία να δημιουργήσει ένα πειραματικό θερμοκήπιο εντός του εργοστασίου Kamigo, για την καλλιέργεια φράουλας, όπου κατασκευάζει κινητήρες για το Toyota Crown και άλλα μοντέλα της Lexus..

Advertisement
Advertisement

Οι αγρότες δεν πρέπει να ανησυχούν ότι η Toyota μπαίνει στον δρόμο της στην επιχείρησή τους. Οι φράουλες και τα τοματίνια που καλλιεργούνται στα εργοστάσιά της, προσφέρονται δωρεάν στις καφετέριες της. Αντίθετα, θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της για να δει πώς μπορεί να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν «αποδοτικά γεωργικά συστήματα», δήλωσε ο Χιρόσι Οκατζίμα, Γενικός Διευθυντής Ε&Α και Μηχανικής Διαχείρισης.

Η Toyota καλλιεργεί τα φρούτα της χρησιμοποιώντας ροζ LED. Η εταιρεία αφαίρεσε την πράσινη απόχρωσή τους, δίνοντας στα φώτα το μοναδικό τους χρώμα. Οι πράσινοι τόνοι δεν είναι απαραίτητοι για τη φωτοσύνθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παράτησε μία BMW M3 CSL εδώ και δύο δεκαετίες
Το ολοκαίνουργιο Lexus LBX ανοίγει νέους ορίζοντες
Επίδειξη δύναμης από την MG