Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως το GMC Hummer Pickup άλλαξε τα crash tests (+video)

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως το GMC Hummer Pickup άλλαξε τα crash tests (+video)

ΝΕΑ

Πως το GMC Hummer Pickup άλλαξε τα crash tests (+video)

ΝΕΑ

Η διαδικασία των δοκιμών πρόσκρουσης, τα γνωστά μας crash tests, που διεξάγουν οι αντίστοιχοι οργανισμοί σε Ευρώπη και ΗΠΑ θα αλλάξει έπειτα από την εμφάνιση του αμιγώς ηλεκτρικού Hummer Pickup.

Advertisement
Advertisement

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Εταιρειών για την Ασφάλεια Αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ («IIHS») ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός οργανισμός θα αναβαθμίσει τον εξοπλισμό που διαθέτει για τη διενέργεια των δοκιμών πρόσκρουσης, ώστε αυτός να μπορεί να ανταπεξέρχεται στην αυξημένη μάζα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Αφορμή στάθηκε το crash test που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο GMC Hummer Pickup. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία χρειάστηκε να ενισχύσουν τον μηχανισμό τού καταπέλτη με τον οποίο το υπό αξιολόγηση όχημα επιταχύνεται προς τη σταθερή επιφάνεια πρόσκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Για τον λόγο αυτό, τα στελέχη του «IIHS» πρώτα πειραματίστηκαν με παλιά SUV και pickup μοντέλα τα οποία φόρτωναν με τσιμεντένια ή μεταλλικά μπλοκ για να αυξήσουν το βάρος τους. Σκοπός τους ήταν να μπορέσουν να κινήσουν ένα όχημα βάρους μεγαλύτερου από 4,3 τόνους με την απαιτούμενη ταχύτητα των 64 χλμ./ώρα, πριν αυτό προσκρούσει στη σταθερή επιφάνεια, για να πραγματοποιηθεί το τεστ.

Το βάρος τού αμιγώς ηλεκτρικού Hummer Pickup ξεπερνά τους τα 4.100 κιλά και ο κ. Raul Arbalaez, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Οχημάτων του IIHS («Insurance Institute for Highway Safety»), δήλωσε σχετικά: «Με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να εμφανίζονται συχνότερα και με τον όγκο των μπαταριών τους ν’ αυξάνει διαρκώς το βάρος τους, θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι θα είναι ασφαλή όταν θα διατεθούν στην αγορά.

Advertisement

»Κάποια από αυτά είναι ήδη, όμως επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε και εμείς τα αντίστοιχα crash tests στις δικές μας εγκαταστάσεις, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο «καθαρό» είναι τελικά το ηλεκτρικό Hummer;
Hummer και Cadillac: Επιστρέφουν στην Ευρώπη με ηλεκτρικά μοντέλα
To crash test του Νissan Ariya σε ένα χιλιοστό (+video)

Advertisement