Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hummer και Cadillac: Επιστρέφουν στην Ευρώπη με ηλεκτρικά μοντέλα

Ελλάδα 15:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hummer και Cadillac: Επιστρέφουν στην Ευρώπη με ηλεκτρικά μοντέλα

ΝΕΑ

Hummer και Cadillac: Επιστρέφουν στην Ευρώπη με ηλεκτρικά μοντέλα

ΝΕΑ

Η General Motors θέλει να αναζωογονήσει τις δραστηριότητές της στη Γηραιά Ήπειρο εισάγοντας το ηλεκτρικό Hummer και τα EV μοντέλα της Cadillac.

Advertisement
Advertisement

Την αρχή στην Ευρώπη θα κάνει η Cadillac με μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Πίσω στο 2017, η General Motors πούλησε τις μάρκες Opel και Vauxhall στην τότε PSA, τώρα γνωστή ως Stellantis μετά τη συγχώνευση 50:50 με την FCA. Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια χωρίς σχεδόν καμία παρουσία στην Ευρωπαϊκή αγορά για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός από την περιορισμένη εμφάνιση της Chevrolet Corvette.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο άμεσο μέλλον καθώς, σύμφωνα με μία νέα έκθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας η GM εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει τα Hummer και Cadillac στη Γηραιά ήπειρο.

Η έκθεση δημοσιεύτηκε στο site «Automotive News» και αναφέρει πως η Cadillac θα μπορούσε να είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μοντέλων.

Advertisement

Το Lyriq EV, το οποίο πωλείται τώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορούσε να είναι το πρώτο όχημα της μάρκας που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά. Εάν αυτή η κίνηση αποδειχθεί επιτυχής, η GM θα μπορούσε επίσης να στείλει το GMC Hummer EV – το μεγαλύτερο, ισχυρότερο και πιο προηγμένο τεχνολογικά ηλεκτρικό της όχημα – στην Ευρώπη.

Advertisement

Πριν από περίπου ένα μήνα, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, Mary Barra, δήλωσε ότι μπορεί να φανταστεί την επιστροφή της GM στη Γηραιά Ήπειρο. Μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, η GM θα στραφεί σε μια εντελώς ηλεκτρική γκάμα μοντέλων, η οποία ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη θεωρητική στρατηγική της για την Ευρώπη. «Εξετάζουμε την ευκαιρία ανάπτυξης που έχουμε, γιατί τώρα μπορούμε να ξαναμπούμε στην Ευρώπη ως εταιρία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ανυπομονώ για αυτό».

Να σας θυμίσουμε ότι η General Motors δεν εγκατέλειψε εντελώς την ευρωπαϊκή αγορά. Μετά την πώληση της Opel και της Vauxhall, η GM συνέχισε να πουλά τις Chevrolet Corvette και επιλεγμένα μοντέλα της Cadillac μέσω ενός μικρού δικτύου αντιπροσώπων σε όλη την ήπειρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Buick συστήνεται εκ νέου με ένα υπέροχο ηλεκτρικό πρωτότυπο
Επιστρέφει η GM στην Ευρώπη;
Ώρα εξηλεκτρισμού και για τη Chevrolet Corvette