Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανάρπαστα τα ηλεκτρικά GMC Hummer!

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάρπαστα τα ηλεκτρικά GMC Hummer!

ΝΕΑ

Ανάρπαστα τα ηλεκτρικά GMC Hummer!

ΝΕΑ

Τεράστια είναι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά Hummer και Hummer pick up, καθώς η General Motors αναγκάστηκε να βάλει φρένο στις παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

Αυτές φαίνεται πως έχουν καλυφθεί μέχρι και το 2023, με την εταιρεία να ανοίγει και πάλι τη διαδικασία από το 2024 και έπειτα.

Δικαιώνεται η GM για την απόφαση της να επενδύσει 6,6 δις δολάρια στην ηλεκτροκίνηση. Συγκεκριμένα τα ηλεκτρικά GMC Hummer και Hummer pick up πουλάνε σα… ζεστό ψωμί στις ΗΠΑ με τις κρατήσεις να ξεπερνούν τις 65.000 συνολικά και το 95% εκ των οποίων να έχουν προχωρήσει σε διαδικασία ολοκληρωμένη παραγγελίας.

Η GM είχε προγραμματίσει για φέτος την παραγωγή μόλις 3.200 Hummer SUV και 3.800 pick up, αριθμοί που δεν φθάνουν ούτε για αστείο ώστε να καλύψουν τις δεκάδες χιλιάδες παραγγελιών. Ο αμερικάνικος όμιλος ξεκινά πάντως να βλέπει με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη το ηλεκτρικό αύριο που μπορεί να μεταφραστεί σε μεγάλη κερδοφορία.

Advertisement
Advertisement

gmc hummer ev

Οι υψηλές τιμές στα καύσιμα και ο… καταναλωτικός χαρακτήρας των Hummer θα μπορούσαν να ρίξουν ταφόπλακα στα ογκώδη SUV, με τον εξηλεκτρισμό τους πάντως να αποτελεί σανίδα σωτηρίας για το πολυαγαπημένο -στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού- στρατιωτικό σουλούπι του.

Ο στόχος πάντως της General Motors είναι υψηλός, καθώς οι ιθύνοντες έχουν ήδη δηλώσει πως θέλουν να βγάλουν στην παραγωγή ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, εκ των οποίων τα 600.000 θα είναι pick up που απευθύνονται στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό GMC Hummer γίνεται και στρατιωτικό
Το ηλεκτρικό Hummer, οι κάβουρες και ο LeBron James (+video)
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!