Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο «καθαρό» είναι τελικά το ηλεκτρικό Hummer;

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο «καθαρό» είναι τελικά το ηλεκτρικό Hummer;

ΝΕΑ

Πόσο «καθαρό» είναι τελικά το ηλεκτρικό Hummer;

ΝΕΑ

Γνωρίζουμε ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα όταν κινείται. Ωστόσο, ισχύει αυτό στην πράξη;

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο «ACEEE» («American Council for an Energy-Efficient Economy»), ένας μη κερδοσκοπικός αμερικανικός οργανισμός που έχει σκοπό να συμβάλλει και να επιταχύνει τις εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής αποτελεσματικότητας, κάποιο ηλεκτρικό όχημα ενδέχεται να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα.

Τα στελέχη του που πραγματοποίησαν την έρευνα επικεντρώθηκαν στο GMC Hummer EV, το εντυπωσιακών διαστάσεων, μέγιστης απόδοσης και επιδόσεων ηλεκτροκίνητο pick-up της εταιρείας. Όπως διαπίστωσαν, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν είναι τόσο «πράσινο» όσο πιστεύεται.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι το  Hummer EV εκπέμπει 211 γραμ./χλμ. διοξειδίου του άνθρακα, ενώ το Chevrolet Malibu (φωτογραφία κάτω) με τον κινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου και απόδοσης 160 ίππων εκπέμπει 198 γραμ./χλμ. Αυτό σημαίνει ότι το θηριώδες pick-up εκπέμπει 13 γραμ./χλμ. περισσότερο, συγκριτικά!

Στην έρευνα, τα στελέχη του «ACEEE» συμπεριέλαβαν και το Bolt, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της Chevrolet, για το οποίο διαπίστωσαν ότι εκπέμπει 57 γραμ./χλμ διοξειδίου του άνθρακα. Το εν λόγω μοντέλο είναι ένα μικρών διαστάσεων όχημα για τα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς και προορίζεται κυρίως γι’ αυτή.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το Hummer EV, στην έκδοσή του «Edition 1», έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.015 ίππων και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 1.485 Nm. Σύμφωνα με την εταιρεία, επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hummer EV, ψηλώνει για να… ξεκολλήσει (+video)
Ο Lebron James εντυπωσιάζεται από το νέο GMC Hummer EV (+vid)
H επένδυση του αιώνα: Γιατί ένα Chevrolet Blazer πωλείται 120 φορές επάνω;