Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιό είναι πιο βαρύ; Το Yaris Cross ή η μπαταρία του Ηummer;

Ελλάδα 6:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιό είναι πιο βαρύ; Το Yaris Cross ή η μπαταρία του Ηummer;

ΝΕΑ

Ποιό είναι πιο βαρύ; Το Yaris Cross ή η μπαταρία του Ηummer;

ΝΕΑ

Το Hummer ήταν πάντα μία υπόθεση βαρέων βαρών. Τώρα όμως στην ηλεκτρική του έκδοση και με την τεράστια μπαταρία του έχει ξεφύγει τελείως.

Advertisement
Advertisement

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φέρνουν μία σειρά από πλεονεκτήματα, έχουν όμως και σημαντικά μειονεκτήματα. Εκτός από την αυτονομία, το δεύτερο πιο σημαντικό ζήτημα που καλούνται να ξεπεράσουν είναι το μεγάλο βάρος της μπαταρίας.

Στην περίπτωση του ηλεκτρικού Hummer τα πράγματα έχουν περάσει σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο. Κάτι φυσιολογικό μιας και μιλάμε για ένα τόσο μεγάλο όχημα ειδικού σκοπού. Όμως τα νούμερα είναι πραγματικά σοκαριστικά.

Πρόσφατα η GM ανακοίνωσε τα ακριβή τεχνικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Και εστιάζοντας στο βάρος του βλέπουμε ότι φθάνει τα 4.114 κιλά, εκ των οποίων μόνο η μπαταρία ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.325 κιλά!

Advertisement
Advertisement

Το νούμερο αυτό είναι πραγματικά πέρα από κάθε λογική, ξεπερνώντας το καθαρό βάρος αρκετών αυτοκινήτων από αυτά που υπάρχουν σε κυκλοφορία στους δρόμους.

Για παράδειγμα το Toyota Yaris Cross ζυγίζει στην βασική του έκδοση μόλις 1.170 κιλά. Ακόμα και αν μπουν οι δύο επιβάτες και γεμίσει με βενζίνη, δεν φθάνει το βάρος της μπαταρίας του Hummer.

Advertisement

Βέβαια το Hummer στοχεύει προφανώς σε άλλες αυτοκινητικές αξίες και ικανότητες από ένα ελαφρύ roadster, όμως η σύγκριση των μεγεθών είναι καταλυτική. Και σίγουρα δείχνει τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που έχουν οι μπαταρίες στο μέλλον.

Γιατί αν είναι να κουβαλάς με το ηλεκτρικό σου ένα ακόμα αυτοκίνητο, μάλλον έχουμε χάσει το νόημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Να γιατί οι πόρτες του ηλεκτρικού Hummer δεν βγαίνουν
Η ασφάλεια του ηλεκτρικού Hummer μπαίνει στο μικροσκόπιο
Νέο Mazda MX-5: Αναβαθμισμένο και πιο «στριφτερό»