Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η ασφάλεια του ηλεκτρικού Hummer μπαίνει στο μικροσκόπιο

Ελλάδα 15:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ασφάλεια του ηλεκτρικού Hummer μπαίνει στο μικροσκόπιο

Mobility

Η ασφάλεια του ηλεκτρικού Hummer μπαίνει στο μικροσκόπιο

Mobility

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της ηλεκτρικής έκδοσης με την οποία το GMC Hummer επιστρέφει στο προσκήνιο η δημοσιοποίηση των προδιαγραφών του δημιούργησε κάποια ερωτηματικά που συνδέονται με την ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Το Hummer είναι ένα από τα σύμβολα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας και η είδηση της επιστροφής του με αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή ενθουσίασε ένα μεγάλο μερίδιο του αγοραστικού κοινού στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και όχι μόνο.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής ήταν η τεράστια ισχύς των 1.000 PS από τους τρείς ηλεκτροκινητήρες και φυσικά οι αντίστοιχα εκρηκτικές επιδόσεις που ταιριάζουν περισσότερο σε supercar παρά σε SUV. Ωστόσο σε αυτή την εξίσωση μπήκε αργότερα και η παράμετρος του βάρους καθώς έγινε γνωστό πως το Hummer EV θα ξεπερνά τους τέσσερις τόνους.

gmc hummer ev

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί αρκετούς οργανισμούς που ασχολούνται με την οδική ασφάλεια και οι οποίοι υποστηρίζουν πως ένα τόσο βαρύ και γρήγορο αυτοκίνητο θα μπορούσε υπό συγκεκριμένες συνθήκες να εγείρει θέματα σχετικά με την ασφάλεια, από την στιγμή μάλιστα που το βάρος του είναι οριακά τέτοιο ώστε να επιτρέπει την οδήγησή του με απλό ερασιτεχνικό δίπλωμα. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και ένας αρχάριος με δίπλωμα έχει το δικαίωμα να οδηγήσει το θηριώδες και απίστευτα γρήγορο Hummer EV.
Ωστόσο όσο και αν οι συζητήσεις που έχουν προκύψει έχουν σαν πηγή τον συνδυασμό δύναμης και βάρους του οχήματος θα πρέπει να τονίσουμε πως το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το οποιοδήποτε αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Η GMC από την μεριά της πάντως με επίσημη ανακοίνωση επεσήμανε πως το Hummer EV είναι εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και ελέγχου που εγγυώνται την απόλυτη ασφάλεια.

gmc hummer ev

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η GMC στέλνει το ηλεκτρικό Hummer για χειμερινές δοκιμές (VIDEO)
Ένα αλλιώτικο GMC pick up του 1957 (VIDEO)
GM: Ηλεκτρικό ISV για τον στρατό των ΗΠΑ