Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Να γιατί οι πόρτες του ηλεκτρικού Hummer δεν βγαίνουν

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Να γιατί οι πόρτες του ηλεκτρικού Hummer δεν βγαίνουν

Mobility

Να γιατί οι πόρτες του ηλεκτρικού Hummer δεν βγαίνουν

Mobility

Οι αφαιρούμενες πόρτες, είναι ένα «trend» που κερδίζει διαρκώς έδαφος στην αγορά των εκτός δρόμου μοντέλων και παρ’ όλα αυτά, η GMC επέλεξε να μην προσφέρει μια τέτοια επιλογή στους αγοραστές του ηλεκτρικού Hummer.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές θέλουν να προσφέρουν σε όλες τις προτάσεις που αφορούν τους λάτρεις της εκτός δρόμου κίνησης τη δυνατότητα της αφαίρεσης των θυρών, όπως και της οροφής.

Είναι κάτι που θεωρητικά ενισχύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα των σκληροτράχηλων εκτός δρόμου μοντέλων. Πολύ πρόσφατα έχουμε δει στην κατηγορία να διατίθενται προτάσεις από τη Jeep και τη Ford, με το χαρακτηριστικό που βρέθηκε κάποτε στο Wrangler και έκανε τη διαφορά. Τώρα λοιπόν, τα Gladiator και Bronco έχουν τη δυνατότητα αφαίρεσης των θυρών αλλά και της οροφής.

Η GMC από την άλλη, δεν έχει προχωρήσει στη διάθεση αυτού του χαρακτηριστικού για κανένα από τα μοντέλα της γκάμας της. Αμφότερες οι εκδόσεις του Hummer, στην πεντάθυρη αλλά και στην έκδοση με το χώρο φόρτωσης, προσφέρουν τα αφαιρούμενα panels της οροφής (Sky Panels) αλλά καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης των θυρών.

Advertisement
Advertisement

O John Mack, που ηγείται του τμήματος εξωτερικής σχεδίασης στο σχετικό τμήμα της GMC για το Hummer EV, εξηγεί σε πρόσφατη συνέντευξή του το λόγο πίσω από αυτήν την απόφαση. Ο Mack λοιπόν, είπε ότι σκέφτηκαν να κάνουν αφαιρούμενες τις πόρτες του ηλεκτρικού Hummer.

Ωστόσο, δεδομένου ότι το μοντέλο στη νέα του μορφή είναι πλέον ανάμεσα στις πολυτελείς προτάσεις της αγοράς, δεν θα ήταν δόκιμη η προσφορά μιας τέτοιας δυνατότητας που θα το έκανε πιο hardcore σε εμφάνιση αλλά θα ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση με βάση την τοποθέτησή του στην αγορά.

Advertisement

Το ηλεκτρικό Hummer δεν είναι πλέον ένα φθηνό, βασικό, μοντέλο καθώς στην Edition 1 έκδοσή του κοστίζει 112.595 δολάρια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό GMC Hummer γίνεται και στρατιωτικό
Ο Lebron James εντυπωσιάζεται από το νέο GMC Hummer EV (+vid)
Το Ford Bronco «απογυμνώνεται» για ακόμη περισσότερη ελευθερία