Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Mazda MX-5: Αναβαθμισμένο και πιο «στριφτερό»

Ελλάδα 18:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Mazda MX-5: Αναβαθμισμένο και πιο «στριφτερό»

ΝΕΑ

Νέο Mazda MX-5: Αναβαθμισμένο και πιο «στριφτερό»

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία επεμβαίνει στο δημοφιλές sports car καθιστώντας το πιο ικανό στα σενάρια ζωηρής οδήγησης σε μια δαιδαλώδη διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Στην αναβάθμιση του fun-to-drive μοντέλου της, MX-5, προχωρά η Mazda, βελτιώνοντας τα δυναμικά του χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, το δημοφιλές sports car πλέον ενσωματώνει την τεχνολογία Kinematic Posture Control (KPC) που συμπληρώνει την λειτουργία της ανάρτησης.

Όταν το Mazda MX-5 κινείται με σχετικά υψηλή ταχύτητα ή με μεγάλη πλευρική επιτάχυνση (g) σε μια στροφή, το σύστημα αναγνωρίζει την διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς και εφαρμόζει μια διακριτική δύναμη πέδησης στον πίσω εσωτερικό τροχό. Η οποία είναι αρκετή ώστε να περιορίσει την κίνηση των πολλαπλών συνδέσμων της πίσω ανάρτησης και να βελτιώσει το “μπάλανς” του πίσω τμήματος, εξαλείφοντας την τάση ανύψωσης (lfit).

Advertisement
Advertisement

Η επέμβαση του συστήματος γίνεται με βελούδινο τρόπο με αποτέλεσμα η λειτουργία του συστήματος να περνά ανεπαίσθητα στον οδηγό, σύμφωνα με τη Mazda. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία εξελιγμένη και προσαρμοσμένη torque vectoring λειτουργία ειδικά για το MX-5.

Advertisement

«Αυτή η αναβάθμιση μεγιστοποιεί τις εγγενείς δυνατότητες του MX-5 σε ένα ευρύτερο φάσμα οδηγικών σεναρίων, ενισχύοντας την αίσθηση του Jinba-ittai για το οποίο είναι τόσο γνωστό (σ.σ. το μοντέλο)», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda Australia, Vinesh Bhindi.

Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία δεν ανακοινώνει καμία αλλαγή στον κινητήρα και στα μηχανικά μέρη του Mazda MX-5, το οποίο στη χώρα μας προσφέρεται με έναν τετρακύλινδρο 1.500αρη βενζινοκινητήρα των 132 PS (7.000 σ.α.λ.), αλλά και έναν δίλιτρο των 184 PS (7.000 σ.α.λ.).

Μια από τις ελάχιστες περαιτέρω αλλαγές, αφορούν τη διεύρυνση της χρωματικής παλέτας με την επιλογή Quartz Metallic , αλλά και την προσθήκη της νέας δερμάτινης επένδυσης Nerracotta Nappa στο εσωτερικό.

Το νέο MX-5 θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας κατά τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους.

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mazda RX-7 Widebody: Από την οθόνη του υπολογιστή στην παραγωγή (+video)
Mazda: Εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας
Ανανέωση για το Mazda MX-5